Почетна Активности Просвјетна сарадња

Просвјетна сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

У циљу унапређења просвјетне сарадње, Представништво ради на подстицању сарадње између школа и факултета из Републике Српске и Србије, као и на повезивању младих из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу просвјетне сарадње и сарадње са младима за 2019. годину

Светосавски књижевни конкурс и Светосавски ликовни конкурс

Представништво већ 16 година подржава и учествује у спровођењу већ традиционалних Светосавског књижевног и ликовног конкурса који сваке године у новембру расписује Друштво „Свети Сава“ за све ученике основних и средњих школа из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре. Сваке године ђаци из Републике Српске освајају награде на овим конкурсима.
Представништво ће и у 2019. години подржати и учествовати у организовању свечаног уручивања награда на ова два конкурса.

 

Ученици и студенти музике на интернационалној музичкој манифестацији „Београдски Шопен фест“

„Београдски Шопен фест“ (БШФ) је интернационална културно-образовна манифестација чији је домаћин од 2012. године Музичка школа „Станковић“ из Београда. Одржава се уз подршку амбасада Републике Пољске и Швајцарске у Београду, Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда. Ова манифестација популарише класичну музику, представљајући стваралаштво једног од највећих композитора човјечанства Фредерика Шопена. Као интернационална професионално – стручна манифестација, БШФ окупља превасходно музичку омладину и представнике струке, стручну музичку јавност, еминентне госте из Србије, региона  и иностранства, али и све љубитеље музичке умјетности.
Представништво ће и у 2019. години подржати организовање ове манифестације у којој учествују и ученици, студенати и професори музичких школа и академија из Републике Српске.

 

Пријем за најбоље матуранте средњих школа у Србији и Републици Српској

Фондација Престолонаследника Александра II за образовање сваке године организује пријем за најбоље ученике на којем додјељује похвалнице и поклоне ђацима генерације свих средњих школа у Србији. Уз подршку и помоћ Представништва Републике Српске у Србији, већ четврту годину за редом на пријему су заједно са најуспјешнијим ученицима из Србије и најуспјешнији ученици из Републике Српске.
Представништво  Републике Српске у Србији и  Министарство просвјете и културе Републике Српске настојаће  да и  у 2019. години обезбиједе да на пријему учествују најбољи ученици средњих школа из Републике Српске.


Студијска посјета младих из Републике Српске Београду

Представништво већ неколико година, у сарадњи са  Феријалним  савезом  Републике Српске, учествује у организацији студијске посјете младих из Републике Српске Београду. Настојаћемо да и у 2019. години са институцијама и установама из Београда договоримо посјете младима из Републике Српске и омогућимо да бесплатно посјете значајне институције и упознају културна добра и знаменитости Београда.

 

Реализацију и информације о овим активностима можете пратити у рубрици Актуелности.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2790
Број прегледа чланка : 3951932
Имамо 67 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.11.2019.год.
Конференција за медије: Интернационални фестивал студентских позоришта „Кестенбург“
Опширније...
 
26.10.2019.год.
У недјељу промоција књиге Птице и друге драме Сање Савић
Опширније...

Претходни догађаји

27.10.2019.год.
Успјешан наступ Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
 
27.10.2019.год.
Повеље успјеха на репрезентативном штанду Републике Срспке на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
Преузмите Билтен