Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

На пољу спортске сарадње Представништво ради на подстицању и унапређењу непосредне сарадње између спортских организација и удружења из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2018. годину

Подршка спортским такмичењима која организују завичајна удружења

Представништво ће и даље пружати подршку организовању спортских такмичења која организују завичајна удружења Срба из БиХ. За 2018. годину планирано је да подржимо идеју завичајних удружења и узмемо учешће у организацији Купа Републике Српске у малом фудбалу у оквиру којег би се финалне утакмице играле наизмјенично у Београду, Суботици и Новом Саду.

 

Рафтинг регата Бањалука – Београд

Рафтинг регату Бањалука - Београд прије четири године организовали су Рафтинг клуб „Кањон" из Бањалуке и Наутички клуб „Лиман" из Београда у сарадњи са Представништвом, а уз подршку Рафтинг савеза Србије, Кајак, кану и рафтинг савез Републике Српске и туристичких организација Београда и Бањалуке. Регата је била организована у циљу јачања специјалних паралелних веза између Републике Српске и Србије, а то је уједно добра прилика за промоцију спорта, туризма и очувања здраве животне средине у свим мјестима кроз која пролази. Представништво ће у 2018. години подржати показане иницијативе за обнову ове регате.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и у 2018. години подржати Сусрете спортиста ратних-војних инвалида из Требиња и Београда. Манифестација се већ традиционално одржава у другој половини јуна. Ријеч је о спортистима ратним војним инвалидима из Требиња и Београда, који се такмиче у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства"

Представништво ће и у 2018. години подржати и пружити сву неопходну подршку за одржавање наведене манифестације коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ у Београду у којој учествују и падобранци из Републике Српске.
У 2017. години током пет дана програма на аеродрому „Лисичији јарак“ 147 падобранца направили су 523 скока, такмичећи се у прецизности доскока на циљ.
Заједно са српским падобранцима скакале су и  колеге из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске, Француске, Белгије, Шпаније, Њемачке, Русије, САД,  Израела, Грчке, Мађарске, Бугарске, Шведске и Аустралије.

 

Међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука 2018

Имајући у виду да је Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка 2015. године примила у чланство и Међународну бициклистичку трку Београд - Бањалука, те значај овог спортског догађаја подигла на висок ниво, Представништво ће и у 2018 пружити подршку организовању и реализацији дванаесте јубиларне трке која ће се одржати у  aприлу.

 

Завичајни куп Републике Српске у малом фудбалу у Србији

Право учешћа у овом КУП-у имају сва завичајна удружења из Републике Српске у Србији и физичка лица (учлањена у завичајне клубове и удружења) која живе и раде у Србији а рођени су или воде поријекло са простора Републике Српске и БиХ. Смисао је прије свега јачање веза и подстицај  пријатељства и међусобно упознавање младих из Републике Српске који живе и раде у Србији, као најбоља промоција Републике Српске и родног краја. Посебан циљ је промоција здравог спортског живота и фер плеј игре између свих играча и екипа. Побједницима „Завичајног купа Републике Српске“ на крају такмичења биће уручене награде, медаље и пехари од стране највиших државних личности Републике Српске на дан финала купа.
Правила и пропозиције за такмичења у 2018. години биће објављени на сајту Представништва.

У 2017. години Завичајни КУП је био у четири мјеста: Београду, Суботици, Зрењанину и Новом Саду, а ове године планирамо проширење такмичења. 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2546
Број прегледа чланка : 3174651
Имамо 55 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

18.03.2019.год.
Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука
Опширније...
 
06.03.2019.год.
Трибина „Референдум о сецесији БиХ '92. и стварање Републике Српске – 27 година касније“
Опширније...

Претходни догађаји

19.03.2019.год.
Бошњак: Стварати што боље услове за лица са Дауновим синдромом
Опширније...
 
08.03.2019.год.
Одржана трибина „Референдум о сецесији БиХ '92. и стварање Републике Српске – 27 година касније“
Опширније...
Преузмите Билтен