Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Протеклих година дошло је до значајног интензивирања сарадње у области спорта, покренуто је више активности у циљу успостављања и развијања сарадње између спортских организација и спортских савеза Републике Српске и Србије. С обзиром да је до сада потписано неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије, Представништво ће се по потреби укључивати у реализацију договорених активности и, као и до сада, спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србијиа пољу спортске сарадње Представништво ради на подстицању и унапређењу непосредне сарадње између спортских организација и удружења из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2019. годину

Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука 2019. године

Представништво ће пружити подршку у организовању и реализацији 13. Међународне бициклистичке трке Београд-Бања Лука која ће се ове године одржати у периоду од 18. до 21. априла.  По први пут до сада ова бициклистичка трка ће се возити у четири етапе умјесто досадашње двије, а посјећамо да је Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка 2015. године примила у чланство и Међународну бициклистичку трку Београд – Бања Лука, те је значај овог спортског догађаја добио још више на значају.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства“

Представништво ће и у 2019. години подржати одржавање међународне манифестације „Балкански скок пријатељства“, коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ у Београду, а у њој учествују и падобранци из Републике Српске. Ова манифестације се држава на аеродрому "Лисичији јарак" у Београду.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и ове године подржати одржавње манифестације „Спортски сусрети ратних војних инвалида из Требиња и Београда“. Манифестација се већ традиционално одржава у Београду у другој половини јуна. Ријеч је о спортистима ратним војним инвалидима из Требиња и Београда, који се такмиче у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу.

 

Завичајни куп Републике Српске у малом фудбалу у Србији

Представништво сваке године помаже и учествује у организацији Завичајног купа Републике Српске (у малом фудбалу) на којем право учешћа имају сва завичајна удружења из Републике Српске и физичка лица (учлањена у завичајне клубове) која живе и раде у Србији, а рођени су или воде поријекло са простора Републике Српске, па ћемо тако урадити и наредне, 2019. године. Смисао је прије свега у јачању веза и подстицају  пријатељства, као и упознавању младих из Републике Српске који живе и раде у Србији, што је одлична промоција Републике Српске и завичаја. Посебан циљ је промоција здравог спортског живота и фер игре између свих играча и екипа. Побједницима "Завичајног КУП-а Републике Српске" на крају такмичења се уручују награде, медаље и пехари. Правила и пропозиције такмичења ће бити објављени на сајту Представништва. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2776
Број прегледа чланка : 3881418
Имамо 74 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

23.10.2019.год.
У четвртак традиционално књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расејања
Опширније...
 
22.10.2019.год.
У сриједу промоција издања АНУРС, књиге Сребреница – стварност и манипулације и награђених романа на конкурсу „Златна сова“
Опширније...

Претходни догађаји

23.10.2019.год.
Трећег дана Сајма књига осам издавача из Републике Српске представило 16 издања
Опширније...
 
22.10.2019.год.
Свечано представљање реперезентативног наступа Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига почело бесједом Наталије Тривић, министра просвјете и културе Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен