Почетна Актуелности Најава догађајa Бањaлучки студенти фармације на пракси у Институту „Јосиф Панчић“
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.06.2019.год.
Бањaлучки студенти фармације на пракси у Институту „Јосиф Панчић“

У оквиру реализације пројекта Представништва Републике Српске у Србији „Стручна пракса и усавршавање студената“, шеснаесторо студената четврте године фармације Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци биће на дводневној едукацији и стручном усавршавању у Институту „Јосиф Панчић“.

У  понедјељак, 17. јуна, у 9 сати студенти ће започети праксу у Институ „Јосиф Панчић“ (Тадеуша Кошћушка 1, Београд), гдје ће их заједно са делегацијом  бањалучког Медицинског факултета, доц. др Иреном Касагић-Вујановић и доц. др Жарком Гагићем, примити помоћник директора за сектор науке проф. др Небојша Менковић.

Пријему бањалучких студената присутвоваће и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Након упознавања са дјелатношћу Института, према програму едукације, планиран је обилазак производног погона у Панчеву и упознавање са комплетним процесом производње и контроле квалитета сировина и производа од љековитог биља.

У уторак, 18. јуна, планирана су стручна предавања у просторијама Института у Београду, затим посјета Ботаничкој башти љековитог биља у Ваљеву, а након краћег одмора и фармакогнозијска екскурзија на Дивчибарама.

Едукација студената Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци у Институту „Јосиф Панчић“ резултат је споразма о пословно-техничкој сарадњи који су, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији,  двије инстуције потписале 16. јуна 2017. године у Београду.

Представништво Републике Српске у Србији од 2011. године, у сарадњи са државним универзитетима у Републици Српској и инстуцијама, компанијама и медијским кућама у Србији реализује пројекат „Стручна пракса и усавршавање студената“, а бањалучки студенти фармације су осма група студената из Републике Српске којa ће обавити праксу у оквиру овог пројекта.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2983
Број прегледа чланка : 4825752
Имамо 71 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...
 
16.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму