Почетна Актуелности Најава догађајa Представљање новог туристичког садржаја јахоринске гондоле
Ел. пошта Штампа ПДФ
11.10.2019.год.
Представљање новог туристичког садржаја јахоринске гондоле

У суботу, 12. октобра, у 12 сати у Кнез Михаиловој улици, испред Културног центра Београда, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек, директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић представиће медијима нови туристички садржај јахоринску гондолу „Јавор-Партизан“ и зимску туристичку понуду олимпијске Јахорине.

Гондола „Јавор–Партизан“ је прва кабинска гондола на Јахорини. Има 36 кабина, од којих је  једна ВИП кабина. У сваку кабину може се смјестити максимално десет особа, док је капацитет гондоле 2.700 скијаша на сат, што ће додатно повећати брзину превоза гостију до врха планине.

Ово је један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини, јер ће се захваљујући гондоли елиминисати гужве у зимској сезони, растеретиће се централна стаза на планини, а гондола ће радити и у екстремним условима када су велики вјетрови и магла.

Гондола, за чију је израду задужена италијанска компанија „Leitner“, радиће и када друге инсталације не могу, што је био један од основних предуслова за њену изградњу и идеја водиља када је ова инвестиција планирана.

Промоција јахоринске гондоле у Кнез Михаиловој почела је у четвртак, 10. октобра, и трајаће до понедјељка, 14. октобра, а у том периоду пролазницима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање.

Испред Културног центра Београда изложена је и једна кабина гондоле у коју сви заинтересовани могу да уђу и помоћу уређаја за виртуелну реалност и апликације виде шта их чека на планини.

Током промоције биће организована и наградна игра, а најсрећнији ће освојити седам дана скијања на Јахорини.

Након Београда, промоција ће бити одржана у Новом Саду, на Тргу слободе, од 17. до 21. октобра.

Организатори промоција јахоринске гондоле „Јавор-Партизан“ у Београду и Новом Саду су Олимпијски центар „Јахорина“ и Представништво Републике Српске у Србији.

Представништво Републике Српске у Србији већ неколико година активно подржава Олимпијски центар „Јахорина“ на промоцији туристичке понуде ове планине, како у зимској, тако и у љетној сезони, као и на представљању пројеката који су реализовани и планирани да буду реализовани у функцији обогаћивања туристичке понуде олимпијске Јахорине.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9128999
Имамо 164 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму