Почетна Актуелности Најава догађајa У четвртак традиционално књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.10.2019.год.
У четвртак традиционално књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања

У четвртак, 24. октобра, у оквиру наступа Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига, на штанду Представништва Републике Српске у Србији (хала 2, ниво А), девет издавача из Републике Српске представиће своја издања, а на крају петог сајамског дана биће одржано традиционално, девето по реду, књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања.

У 12 сати Удружење „Девета димензија“ представља стрип часопис „Парабелум“, број 9, монографију Мирa Млађеновића „Давид и ја“ и стрип албум Александра Зографа „Охрабрења“.

У 12.30 Завод за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева представиће књиге за дјецу и младе. О књизи Берислава Благојевића Упознајте Гагарина најшашавијег пса у свемиру и о књизи Избор из поезије за дјецу савремених писаца из Републике Српске, коју је приредила др Жељка Пржуљ, говориће проф. др Сања Мацура и аутори. Водитељ промоције је Дејан Керлета.

У 13 сати Републички завода за статистику Републике Српске представиће своја издања. Директор Републичког завода за статистику др Јасмин Комић представиће Статистички годишњак Републике Српске и публикацију Градови и општине Републике Српске. Велимир Савић ће представити публикацију Ово је Република Српска.

У 13.30 сати Универзитет у Бањој Луци, Природно-математички факултет представиће књигу Становништво Републике Српске – демографски фактори и показатељи аутора проф. др Драшка Маринковића и ма Александра Мајића. На промоцији ће говорити проф. др Бранислав Ђурђев и проф. др Мирко Грчић.

У 14 сати СПКД „Просвјета“ Бијељина представља часопис „Српска вила“, број 49, и Зборник бесједа Вишњићу у част. На промоцији ће говорити проф. др Јелина Ђурковић, проф. др Цвијетин Ристановић, мр Љиљана Лукић и Душанка Новаковић.

У 14.30 Универзитет у Источном Сарајеву представиће Зборник радова Правo и вриједности. На промоцији ће горити проф. др Радомир В. Лукић и проф. др Горан Марковић.

У 15 сати Универзитет у Источном Сарајеву представиће књигу Срђана Лалића Академац –Игра или/и визија. О књизи ће говорити проф. др Митар Новаковић, проф. др Цвијетин Ристановић и Душанка Новаковић.

У 15.30 биће предстаљена издања бањалучке „Бесједе“. Књигу Здравка Згоњанина Кућни праг представиће Мићо Цвијетић и аутор, а књигу Селене Берић Танка нит представиће Неда Гаврић и Миладин Берић.

У 16 сати Удружење књижевника Републике Српске представиће романе Легенда о в(ј)етром вијанима Анђелка Анушића и Кад ће срећа па се зарати Саше Кнежевића, као и књиге поезије Рушевине Слободана Лепира и Дрхтаји испод пепела Саве Гуслова Марчете. На промоцији ће говорити Предраг Бјелошевић, предсједник УКРС, Горан Врачар, Љиљана Дугалић и аутори.

У 18 сати биће одржано традиционално, девето по реду, књижевно вече пјесника из Србије, Српске, Црне Горе и расијања.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9163961
Имамо 183 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму