Почетна Актуелности Најава догађајa У сусрет деветом Београдском Шопен фесту
Ел. пошта Штампа ПДФ
27.02.2020.год.
У сусрет деветом Београдском Шопен фесту

Овогодишњи, девети по реду, Београдски Шопен фест започиње циклусом „У сусрет Шопен фесту“. Први фестивалски циклус отвориће концерт „Kако се слуша Шопен“, у суботу, 29. фебруара, у 11 сати у Великој дворани Kоларчеве задужбине.

На променадном концерту уз младе таленте музичких школа, модератор Милош Миловановић представиће малишанима лик и дјело Фредерика Шопена на оригиналан и занимљив начин.

У понедељак, 2. марта, са почетком у 18 сати у Свечаној сали Скупштине града Београда биће одржан дводјелни програм.

У првом дијелу концерта у оквиру циклуса „Подијум младих“ наступиће Богдан Дугалић и Аријан Петровски, добитници многобројних награда на значајним такмичењима у Србији и иностранству. На програму су дјела Шопена, Грига и Прокофјева.

У другом дијелу програма у 19.30 наступиће пијанисткиња чешко-српског поријекла Биљана Урбан која долази из Холандије. На програму су дјела Шопена, Бетовена, Дебисија и Јана Урбана.

Београдски Шопен фест 2020 биће реализован у оквиру три програмске цјелине: „У сусрет Шопен фесту“  (29. фебруар и 2. март), „Шопенови  дани“ (5–10. април) и „Одјеци Шопен феста“ (14–18. октобар).

На Фестивалу ће, као и претходних година, учествовати и представници из Републике Српске. Као „Фест гости“ током априлског циклуса наступиће пијанисти и професори са Музичке академије из Источног Сарајева и Академије умјетности из Бање Луке, а у октобру ће наступити пијаниста и професор Арсен Чаркић.

Организатор Београдског Шопен феста је Удружење Kреартива из Београда, а генерални покровитељ Амбасада Републике Пољске у Србији.

Представништво Републике Српске у Србији од 2012. године помаже учешће ученика, студената и професора клавира из Републике Српске и реализацију манифестације у Шопенову част, тако да је подршка Београдском Шопен фесту постала стална програмска активност Представништва.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9164282
Имамо 166 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму