Почетна Актуелности Најава догађајa Представа „Седми дан“ премијерно у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.03.2021.год.
Представа „Седми дан“ премијерно у Београду

У петак 26. марта, у 19 сати, на сцени Раша Плаовић у Народном позоришту у Београду, премијерно у Србији биће изведена позоришна представа „Седми дан“ у продукцији Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“.

 Представа „Седми дан“ у Народном позоришту у Београду

Представа је производ сарадње умјетника из Републике Српске и Србије па су, на текст књижевника Горана Врачара из Источног Сарајева и уз сценографију ликовног умјетника Борка Мочевића, представу „Седми дан” на сцену донијели глумци Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић који је уједно урадио драматизацију и режију. Текст представе је, на основу свог истоименог романа, урадио Горан Врачар, а комад обрађује трагичан однос брачног пара у контексту овоземаљског пропадања паралелно приказујући божански однос према свијету који, чим доспије у људске руке, неминовно бива уништен у свевременском мушко-женском сукобу. Пратећи стварање свијета са једне и уништавање породице са друге стране, представа поставља питање могућности одупирању изазову живота и смрти који су свеприсутни и саставни дио сваког живог бића.

Представа је премијерно приказана у Источном Сарајеву и до сада изведена у Палама и Зворнику а њен живот на позоришним даскама у Србији наставља се премијером у Београду и заказаним гостовањима 29. 3. у Крушевцу, 2. 4. у Новом Саду, 9. 4. у Чачку, 15. 4. у Нишу и 22. 4 у Убу.

Представништво Републике Српске у Србији је технички и организационо помогло реализацију овог пројекта.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3255
Број прегледа чланка : 9635984
Имамо 429 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

08.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“: Српска ће се политички одбранити
Опширније...
 
26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму