Почетна Актуелности Најава догађајa Престолонаследник Александар наградио најбоље матуранте
Ел. пошта Штампа ПДФ
29.06.2021.год.
Престолонаследник Александар наградио најбоље матуранте

Бели Двор

Традиционални годишњи пријем који организује Фондација Престолонаследника Александра за образовање и културу обиљежиће ове године 20. окупљање најбољих ученика средњих школа, њихових родитеља и наставника, као и бројних истакнутих представника српског друштвеног, културног и политичког живота. Међу више од 600 најбољих средњошколаца налази се и 89 ученика из Републике Српске.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић

Церемонија признања одабраним ученицима одржаће се у сриједу 30. јуна 2021. у 17:00 сати, и биће организована путем интернета на сајту Фондације https://www.pafond.rs због тренутне ситуације у вези са са пандемијом КОВИД-19. уз обраћање Њ.К.В. Престолонаследника Александра, Бранка Ружића, министра просвете, науке и технолошког развоја, Наталије Тривић, министра просвете и културе Републике Српске, Марије Живановић-Смит, више потпредседнице НЦР-а за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове, др Валентина Кулета, председника Линк Групе и Ђорђа Огризовића,добитника награде Фондације у 2017. години.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује најбоље средњошколаце из Србије и Републике Српске. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи. Oве године похвалнице и поклони, због епидемиолошких мјера, биће послати  ученицима на адресе њихових школа и уручени од стране представника школа. Као и претходних година, Представништво Републике Српске у Србији је у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске организовало учешће најбољих матураната средњих школа из Републике Српске на овој манифестацији и преузеће похвалнице које ће бити достављене преко Министарства до најбољих ученика.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043215
Имамо 161 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму