Почетна Актуелности Најава догађајa Конференције о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Ел. пошта Штампа ПДФ
12.07.2021.год.
Конференција о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ

Сутра, 13.07.2021. године, у 11.00 часова у Вили „Република Српска“, у Улици Ужичка број 5. у Београду, одржаће се састанак на тему „Реализација закључака Конференције о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ из Требиња“, који организује Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и Представништво Републике Српске у Србији.

Састанку ће присуствовати представници Српске православне цркве, савјетник предсједника Владе Рeпублике Српске Синиша Настић, предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне Скупштине Србије Милимир Вујадиновић, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводине Душко Ћутило, комесар Комесаријата за расељене и миграције Србије Владимир Цуцић, начелник Одјељења за одбрану и национална питања Народне скупштине Србије Горица Дуркалић, помоћник директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић и координатор рада канцеларија за стручну правну помоћ Србима у Федерацији Ђорђе Радановић.

Подсјећамо да је прва конференција о овој теми одржана 21. и 22. маја 2021. године, и присуствовао јој је и српски члан Предсједништва БиХ Млорад Додик.

Влада Републике Српске задужила је РУГИПП да обезбједи пружање стручне правне помоћи избјеглим и расељеним лицима из Федерације БиХ. Ради се о око 400. 000 лица српске националности који и даље полажу права на непокретности у Федерацији БиХ. На територији Федерације БиХ 1991. године живјело је 541.000 Срба.

Канцеларије за бесплатну, стручну правну помоћ грађанима налазе се у подручним јединицама Бања Лука, Бијељина, Мркоњић Град, Невесиње, Источно Сарајево, Зворник, а грађани се могу јавити и у било коју подручну јединицу РУГИПП-а, оставити податке и контактираће их правници који се баве заштитом имовинских права лица из Федерације БиХ.

 

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9128803
Имамо 147 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму