Почетна Актуелности Најава догађајa Почиње „Балкански скок пријатељства 2021“
Ел. пошта Штампа ПДФ
07.09.2021.год.
Почиње „Балкански скок пријатељства 2021“

У петак, 10.септембра, у 13 сати на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ поред Београда одржаће се свечано  отварање међународне  падобранске манифестације „Балкански скок пријатељства 2021“.

Отварању ће присуствовати представници Министарства омладине и спорта Србије, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Војске Србије, Српске православне цркве, предсједник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић, сарадник за спорт у Представништву Републике Српске у Србији Бранко Ковачевић и бројни гости.

Манифестација ће окупити око 70 падобранаца из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске, Федерације БиХ, Словеније, Аустрије, Бугарске, Немачке, Грчке, Мађарске и Швајцарске.

У оквиру манифестације ће се одржати и падобранско такмичење у скоковима на циљ, у организацији Ваздухопловног савeза Србије и Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“. Такмичење ће бити одржано од 10. до 12. септембра на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ код Београда.

Организатор манифестације, пуковник у пензији Ненад Кузмановић рекао је да подршка Министарства омладине и спорта, Министарства одбране и Војске Србије има изузетан значај у организацији једне овакве манифестације.

Ове године, до сада редовни и радо виђени учесници из Републике Српске неће бити у прилици да се одазову манифестацији „Балкански скок пријатељства 21.“ из разлога помјерања рокова организације манифестације (Због епидемиолошке непредвидивости) обзиром да и они у Бања Луци на спортском аеродрому Залужани код Бања Луке припремају своју традиционалну манифестацију регионалног типа а и шире „Пет звијезда 21.“

„Балкански скок пријатељства 2021“ окончаће се заједничком вечером, на којој ће бити уручена признања и дипломе учесницима.

Манифестацију су организовали Падобрански клуб ветерана 63. Падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије, Министарства омладине и спорта и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Програм манифестације погледајте: ОВДЈЕ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3255
Број прегледа чланка : 9635622
Имамо 257 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

08.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“: Српска ће се политички одбранити
Опширније...
 
26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму