Почетна Актуелности Најава догађајa Конференција за медије поводом одржавања фестивала „Кестенбург“
19.11.2021.год.
Конференција за медије поводом одржавања фестивала „Кестенбург“

У уторак, 23. новембра 2021. године, у 10 часова у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/3, Београд), одржаће се конференција за новинаре поводом реализације четврте едиције Међународног фестивала студентских позоришта „Кестенбург", који ће се одржати у периоду од 28. до 30. новембра 2021. године у Бања Луци.

На конференцији за новинаре ће говорити: проф. Срђан Карановић, професор на ФДУ, проф. Драгана Радаковић, диригент и професор на ФМУ, проф. Неда Симић Жерајић, уредник програма фестивала, Александар Пејаковић, директор фестивала и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

На овогодишњем четвртом Међународном фестивалу студентских позоришта „Кестенбург“ у такмичарском програму фестивала на Великој сцени Народног позоришта Републике Српске биће изведене укупно три студентске представе.

Покровитељ овогодишњег Међународног фестивала студентских позоришта „Кестенбург“ је Кабинет председнице Републике Српске.

Конференцију за новинаре организује Представништво Републике Српске у Србији, које од самог почетка, заједно са Представништвом Републике Српске у Москви, подржава Студентско позориште Бања Лука, које ће ове године уз подршку Представништва Републике Српске у Москви учествовати и на Фестивалу „Златни витез“ у Москви.

Конференцију је могуће пратити директно или одложено на Јутјуб налогу УНС-а:

(У директан пренос укључује се кликом на поље LIVE).

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској

24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“