Почетна Актуелности Најава догађајa Престолонаследник Александар награђује најбоље матуранте
Ел. пошта Штампа ПДФ
29.06.2022.год.
Престолонаследник Александар награђује најбоље матуранте

Традиционални годишњи пријем који организује Фондација Престолонаследника Александра за образовање и културу обиљежиће ове године јубиларно 20 окупљање најбољих ученика средњих школа. Међу више од 600 најбољих средњошколаца налази се и 89 ученика из Републике Српске.

Jубиларно 20 окупљање најбољих ученика средњих школа у Белом Двору, у организацији Фондације Престолонаследника Александра за образовање и културу

Церемонија признања одабраним ученицима одржаће се у четвртак 30. јуна 2022. у 17:00 сати, и биће организована путем интернета на Јутјуб каналу https://youtu.be/Bep2ep5lco8 или на Фејсбук страни Престолонаследника Александра - https://www.facebook.com/Prestolonaslednik.Aleksandar због ситуације у вези са панде-мијом КОВИД-19, уз обраћање Њ.К.В. Престолонаследника Александра,  Бранка Ружи-ћа, министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Наталије Три-вић, министарке просвјете и културе Републике Српске, Бојане Васиљевић, извршне директорке НЦР-а за људске ресурсе за регион Источне Европе, др Валентина Кулета, председника Линк групе и др Владимира Цмиљановића, српског научника и председника компаније Свис Рокетс АГ.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује најбоље средњошколце из Србије и Републике Српске. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи. Похвалнице и поклони, због епидемиолошких мјера, биће послати  ученицима на адресе њихових школа и уручени од стране представника школа.

Као и претходних година, Представништво Републике Српске у Србији је у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске организовало учешће најбољих матураната средњих школа из Републике Српске на овој манифестацији и преузеће похвалнице које ће бити достављене преко Министарства до најбољих ученика.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3658
Број прегледа чланка : 16295538
Имамо 193 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.12.2023.год.
Представа „Милка и Неђо” 10. децембра у Београду
Опширније...
 
04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму