Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржано књижевно вече посвећено Миленку Аврамовићу
Ел. пошта Штампа ПДФ
02.02.2018.год.
Одржано књижевно вече посвећено Миленку Аврамовићу

У четвртак, 1. фебруара, у великој сали општине Нови Београд, у присуству бројних поштовалаца, родбине и пријатеља, одржано је књижевно вече посвећено стваралаштву Миленка Аврамовића.

Тања Јанковић, кћерка Миленка Аврамовића, поздравља присутне на промоцији

У име домаћина присутне су поздравиле Весна Вуковић, секретар Завичајног удружења Бирач-Дрина, и Тања Јанковић, кћерка Миленка Аврамовића.

Весна Вуковић, секретар удружења - Бирач Дрина, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, књижевница, Љиљана Булатовић, Мићо Грубор, генерал ВРС у пензији и пјесникиња, Ранка Срдић-Милић

О лику и дјелу изненада преминулог Аврамовића, пуковника Војске Републике Српске и аутора више књига о страдању Срба у Републици Српској, говорили су Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, пјесникиња Ранка Срдић-Милић, Мићо Грубор, генерал Војске Републике Српске у пензији, и књижевница Љиљана Булатовић.

КУД Ћирило и Методије из Бусија са Гојком Шашићем који казује одломке из Аврамовићевих дијела

Током вечери одломке из Аврамовићевих дјела казивали су Гојко Шашић и Јелена Марковић, а у музичком дијелу наступило је  Културно-умјетничко друштво „Ћирило и Методије“ из Бусија. Након програма приређен је пригодан коктел и дружење са бројним гостима, пријатељима и поштоваоцима покојног Аврамовића.

У великој сали општине Нови Београд одржана је промоција књижевних дјела Миленка Аврамовића

Миленко Аврамовић је рођен 1959. године у селу Вуковићи, општина Милићи, а изненада je преминуо у марту 2016. године у Београду. Био је пуковник Војске Републике Српске у пензији и активни учесник рата у БиХ од 1992. до 1995. године. Био је један од оснивача и дугогодишњи предсједник Завичајног удружења Бирач-Дрина,  а 2016. године одликован је Медаљом заслуга за народ Републике Српске.

У својим књигама углавном се бавио тематиком из претходног рата у Босни, а најзапаженији, роман „Мајка“ представља једно од најпотреснијих свједочења о херојској борби Срба у БиХ и стварању Републике Српске, испричано кроз исповијести мајки са три или више синова које су у стварању Републике Српске дале највише што су могле – своју дјецу.

Књижевно вече посвећено Миленку Аврамовићу одржано је у организацији Завичајног удружења Бирач-Дрина,  уз подршку Представништва Републике Српске у Србији и општине Нови Београд.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2841
Број прегледа чланка : 4237229
Имамо 65 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.01.2020.год.
Сутра финале Међународног квиз такмичења „Немањићи““
Опширније...
 
24.01.2020.год.
Теодора Петровић из Бијељине освојила трећу награду на конкурсу Друштва „Свети Сава“
Опширније...

Претходни догађаји

26.01.2020.год.
У квизу „Немањићи“ Билећани освојили друго мјесто!
Опширније...
 
25.01.2020.год.
На Светосавском књижевном конкурсу ученица Теодора Петровић из Бијељине освојила трећу награду
Опширније...
Преузмите Билтен