Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржано књижевно вече посвећено Миленку Аврамовићу
Ел. пошта Штампа ПДФ
02.02.2018.год.
Одржано књижевно вече посвећено Миленку Аврамовићу

У четвртак, 1. фебруара, у великој сали општине Нови Београд, у присуству бројних поштовалаца, родбине и пријатеља, одржано је књижевно вече посвећено стваралаштву Миленка Аврамовића.

Тања Јанковић, кћерка Миленка Аврамовића, поздравља присутне на промоцији

У име домаћина присутне су поздравиле Весна Вуковић, секретар Завичајног удружења Бирач-Дрина, и Тања Јанковић, кћерка Миленка Аврамовића.

Весна Вуковић, секретар удружења - Бирач Дрина, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, књижевница, Љиљана Булатовић, Мићо Грубор, генерал ВРС у пензији и пјесникиња, Ранка Срдић-Милић

О лику и дјелу изненада преминулог Аврамовића, пуковника Војске Републике Српске и аутора више књига о страдању Срба у Републици Српској, говорили су Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, пјесникиња Ранка Срдић-Милић, Мићо Грубор, генерал Војске Републике Српске у пензији, и књижевница Љиљана Булатовић.

КУД Ћирило и Методије из Бусија са Гојком Шашићем који казује одломке из Аврамовићевих дијела

Током вечери одломке из Аврамовићевих дјела казивали су Гојко Шашић и Јелена Марковић, а у музичком дијелу наступило је  Културно-умјетничко друштво „Ћирило и Методије“ из Бусија. Након програма приређен је пригодан коктел и дружење са бројним гостима, пријатељима и поштоваоцима покојног Аврамовића.

У великој сали општине Нови Београд одржана је промоција књижевних дјела Миленка Аврамовића

Миленко Аврамовић је рођен 1959. године у селу Вуковићи, општина Милићи, а изненада je преминуо у марту 2016. године у Београду. Био је пуковник Војске Републике Српске у пензији и активни учесник рата у БиХ од 1992. до 1995. године. Био је један од оснивача и дугогодишњи предсједник Завичајног удружења Бирач-Дрина,  а 2016. године одликован је Медаљом заслуга за народ Републике Српске.

У својим књигама углавном се бавио тематиком из претходног рата у Босни, а најзапаженији, роман „Мајка“ представља једно од најпотреснијих свједочења о херојској борби Срба у БиХ и стварању Републике Српске, испричано кроз исповијести мајки са три или више синова које су у стварању Републике Српске дале највише што су могле – своју дјецу.

Књижевно вече посвећено Миленку Аврамовићу одржано је у организацији Завичајног удружења Бирач-Дрина,  уз подршку Представништва Републике Српске у Србији и општине Нови Београд.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3017
Број прегледа чланка : 5224466
Имамо 128 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.09.2020.год.
Ранко Прерадовић први пјесник из Републике Српске - добитник „Повеље Мораве“
Опширније...
 
12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2020.год.
Свечано уручене овогодишње Повеље Мораве
Опширније...
 
17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму