Почетна Актуелности Претходни догађаји Представљена туристичка понуда Бањалуке, западне Крајине и Лакташа
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.02.2018.год.
Представљена туристичка понуда Бањалуке, западне Крајине и Лакташа

На 40. Међународном сајму туризма у Београду у суботу, 24. фебруара, представљен је интегрисани туристички производ Бањалуке и западне Крајине, као и туристички потенцијали општине Лакташи.

Наступ хармоникаша ОШ „Алекса Шантић“ из Угљевика на штанду Републике Српске

Штанд Туристичке организације Републике Српске и Представништва Републике Српске у Србији био је изузетно посјећен, а велико интересовање побудио је наступ хармоникаша ОШ „Алекса Шантић“ из Угљевика.

Приказан је кратки промо филм о туристичкој понуди Бањалуке и западне Крајине, а током цијелог дана посјетиоци штанда имали су прилику да пробају сиреве, пиво, вино и ракију из овог краја.

Дражен Брдар из Туристичке организације Бањалуке рекао је да је Бањалука као највећи град Српске све атрактивнија туристима, посебно љубитељима авантуристичког, рафтинг и манифестационог туризма. Нагласио је да Бањалука као мјесто сусрета свих конфесија и различитости има много тога да понуди и заљубљеницима у историју и традицију и гурманима. „На путу од Бањалуке до Јајца они који трагају за лијепим, мистичним и неистраженим свакако ће уживати у Шипову и Мркоњић Граду који су значајно унаприједили своју туристичку понуду", рекао је Брдар.

Презентацију туристичке понуде Лакташа отвара замјеник начелника општине Лакташи Мирослав Коџоман

Презентацију туристичке понуде Лакташа отворио је замјеник начелника општине Лакташи Мирослав Коџоман, који је оцијенио је да је београдски сајам заиста добра прилика да се представе сви туристички потенцијали тог подручја, надалеко чувених бања „Лакташи” и „Слатина”, као и изузетна понуда у сеоском туризму.

Указао је да је важно да се на сајму представљају произвођачи изузетно квалитетне ракије и вина са подручја општине Лакташи који имају континуирану финансијску подршку локалне самоуправе и могу представљати изузетан туристички бренд.

У оквиру промоције туризма Лакташа представиле су се Земљорадничка задруга „Ливач“ из Александровца, винарија „Бонавентура“, пивара „Горштак“ из Лакташа, винарија „Поповић“, „Агро дестил“ и винарија „Подрум Ђукић“ из Слатине.

Горан Поповић из винарије - Поповић из Лакташа

Горан Поповић из винарије „Поповић”, који се београдској публици представио са три линије вина, рекао је да је наступ на сајму за њега и остале произвођаче изузетно стимулативан, посебно у свјетлу чињенице да је штанд Републике Српске на ком су промоције уприличене изузетно посјећен.

Он је рекао да традиција добрих винара код Поповића сеже генерацијама уназад и да су формулу за добро вино донијели из родне Далмације.

„Више пута смо дизали наше винограде. Када смо се вратили из избјеглиштва из Египта 1946. засадили смо винограде, које смо изгубили 90-их. Сада на подручју Лакташа имамо три хектара винограда и настављамо традицију у Српској”, рекао је Поповић.

Трећи дан на штанду ТОРС-а и Представништва Р. Српске у Србији на 40. међународном сајму туризма у Београду

Велики број посјетилаца био је и на штанду Представништва Републике Српске на 9. Сајму вина „Беовајн“, који се одржава упоредо са Сајмом туризма. Нарочито интересовање владало је за вина награђена на такмичењу Беовајн челенџ куп, на којем су винари и виноградари из Републике Српске однијели велики број награда. Између осталих, штанд су посјетили и предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак и предсједник Удружења Требињаца „Јован Дучић“ Жарко Ј. Ратковић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3017
Број прегледа чланка : 5224166
Имамо 128 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.09.2020.год.
Ранко Прерадовић први пјесник из Републике Српске - добитник „Повеље Мораве“
Опширније...
 
12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2020.год.
Свечано уручене овогодишње Повеље Мораве
Опширније...
 
17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму