Почетна Актуелности Претходни догађаји Српска представљена на најбољи могући начин на Сајму туризма у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.02.2018.год.
Српска представљена на најбољи могући начин на Сајму туризма у Београду

Београдски Сајам туризма, највећа туристичка манифестација у Србији и југоисточној Европи, завршен је у недјељу 25. фебруара. Учествовало је 1.200 излагача из 55 земаља, међу којима се и ове године представила Република Српска у организацији Представништва Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске. Истовремено са са сајмом туризма одржан је и 9. Сајам вина „Беовајн”, на којем су се у организацији Представништва Републике Српске представили винари и виноградари из Републике Српске.

Посљедњи дан наступа Републике Српске на 40. међународном сајму туризма у Београду

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је да се Српска на овогодишњем међународном сајму туризма у Београду представила на најбољи могући начин, што ће допринијети да та грана привреде и даље настави раст и допринесе, како економском опоравку, тако и развоју Републике Српске.

Он је изјавио Срни да су Представништво Републике Српске и Туристичка организација Републике Српске настојали да на Сајму на најбољи начин представе туристичку привреду и туристичку понуду Српске и да је велика заинтересованост публике за туристичке дестинације и програме показатељ да ће број туриста у Српској и даље расти.

„Сви програми којим смо представили све наше туристичке дестинације почевши од Олимпијског центра `Јахорина`, Требиња, Бањалуке, авантуристичког туризма и свих осталих туристичких производа сигурно ће допринијети да и у овој години и у наредном периоду имамо још више туриста и туристичких посјета, прије свега из Србије, али и из других земаља чије су агенције биле присутне на нашем штанду“, рекао је Цицовић.

Он је као посебно значајно истакао то што је Представништво на репрезентативном штанду и ове године представило винаре и виноградаре Српске који су учествовали у такмичарском дијелу и освојили 10 награда.

„Винарија `Аћимовић` је поред златне медаље добила још двије сребрне медаље. Значи укупно 10 награда наши винари су понијели. Тако да је опште оцјена да је представљање туристичке привреде, винара и виноградара обављено на најбољи могући начин и све оно што смо уочили да нисмо урадили добро настојићемо да у наредној години поправимо“, рекао је Цицовић.

Четврти, посљедњи дан наступа Републике Српске на 40. Међународном сајму туризма у Београду протекао је у знаку промоције књиге „Вјерски објекти националних мањина Републике Српске“, аутора проф. Љубиша Прерадовић и др. и наступа етно групе Крајишника из Темерина. На штанду Републике Српске локалне туристиче организације Републике Српске представиле су своју понуду,  а током читавог дана настављена је промоција Фестивала 84, који ће се одржати крајем сезоне на олимпијској Јахорини, као и промоција производног програма „Витинке“ из Козлука.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3017
Број прегледа чланка : 5224576
Имамо 119 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.09.2020.год.
Ранко Прерадовић први пјесник из Републике Српске - добитник „Повеље Мораве“
Опширније...
 
12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2020.год.
Свечано уручене овогодишње Повеље Мораве
Опширније...
 
17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму