Почетна Актуелности Претходни догађаји Књиге из Републике Српске на дар библиотеци „Радоје Домановић” у Тополи уз промоција књиге „Фајронт у Сарајеву" др Нелета Карајлића
Ел. пошта Штампа ПДФ
09.05.2018.год.
Књиге из Републике Српске на дар библиотеци „Радоје Домановић” у Тополи уз промоција књиге „Фајронт у Сарајеву" др Нелета Карајлића

Синоћ је у сали за промоције и књижевне разговоре у библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић уручио je директорици ове библиотеке Слађани Митровић лијеп дар - књиге из Републике Српске.

Директор Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима у посјети библиотеци Радоје Домановић у Тополи

У оквиру посјете делегације Представништва Републике Српске у Србији библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи, одржана је и промоција књиге др Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“.

Директор Цицовић је у свом обраћању прво упознао публику и чланове библиотеке са радом Представништва посебно нагласивши настојања да, поред институционалне сарадње Србије и Републике Српске, и свака сарадња посебно, по областима: привреда, култура, умјетност, наука, просвјета, спорт и народно стваралаштвo завичајних удружења и клубова, буде што успјешнија, јер свако на свој начин доприноси укупној сарадњи нас са оне са нама са ове стране Дрине.

- Сарадње између Србије и Српске било би и да нема Споразума о специјалним везама, јер је наша сарадња у оквиру једног народа и најинтензивнија је баш у области култутуре и стваралаштва, а сигурно је да ћемо увијек и у свему заједно и боље, и успјешније радити на очувању и његовању нашег језика и писма, наше вјере православне и традиције - истакао је Цицовић и додао: - Књиге које смо вам донијели биле су изложене на штанду Републике Српске на Међународном београдском сајму књига прошле године. Тако радимо већ годинама, и до сада смо књиге наших издавача донијели у 26 библиотека у Србији, а и убудуће ћемо то радити у искреном увјерењу да то посебно доприноси нашем зближавању.

Директор Представништва Републике Српске у Србији је, такође, рекао да би и неки од програма, музички, драмски или опет књижевни, могао да се реализује у Тополи у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији 2018". Цицовић је најавио да ће ова популарна и значајна манифестација Српске у Србији ове године бити од 1. до 7. септембра у више градова Србије.

Госте и публику на почетку вечери поздравили су директорка библиотеке Слађана Митровић и председник општине Топола Драган Живановић, који је изразио жељу да се сарадња са Представништво Републике Српске у Србији настави и у будућности:

- Лепо је што је, ево, дошло време да млађи брат помаже старијем - рекао је Живановић уз пријатељски смјешак.

У оквиру посјете делегације Представништва Републике Српске у Србији библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи, одржана је и промоција књиге др Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“.

Директор Представништва Р. Српске Млађен Цицовић уручио je директорици библиотеке Слађани Митровић њиге из Републике Српске

Млађен Цицовић уручио је директорици библиотеке Слађани Митровић, поред 350 књига из Републике Српске и посебан дар: Енциклопедију Републике Српске, а њој лично и председнику општине Топола Драгану Живановићу и по комплет књига на српском и енглеском језику објављене у издању Представништва: „Република Српска", „Дејтонски споразум за мир у Босни и Херцеговини" и "Дејтопнска структура Босне и Херцеговине и правни положај Републике Српске".

Душко М. Петровић, књижевник и уредник „Жрнова", часописа за културу, науку и уметност, који у Београду излази уз подршку Представништва Републике Српске у Србији, даровао је библиотеци у Тополи комплет овог часописа 1-8.

Промоција књиге Фајронт у Сарајеву др Нелета Карајлића у Тополи у оквиру посјете Представништва Р. Српске библиотекама Србије

У оквиру посјете делегације Представништва Републике Српске у Србији библиотеци „Радоје Домановић" у Тополи, одржана је и промоција књиге др Нелета Карајлића „Фајронт у Сарајеву“.

Карајлић је живо и занимљиво говорио о одрастању и младости у Сарајеву, групи „Забрањено пушење” и тв емисији „Топ листа надреалиста”, а занимљиво је одговарао и на питања из публике. У пријатној атмосфери међу књигама, Неле Карајлић је сетно причао и о свом оцу, и мајци, о граду свог дјетињства, а задовољној публици је, на крају књижевне вечери најавио и излазак своје нове књиге „Солунска 28”.

Промоцији Карајлићеве књиге, која је била кроз разговор аутора са Д.М.Петровићем, присутвовали су Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији, Драган Живановић, председник општине Топола и Борислав Максимовић, самостални стручни сарадник за развој и унапређење културне и просветне сарадње.

Послије посјете библиотеци у Тополи јуче, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић са сарадницима посјетиће 11. маја основну школа „Славко Родић" у Лазареву.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2990
Број прегледа чланка : 4939963
Имамо 74 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму