Почетна Актуелности Претходни догађаји Премијер Вишковић посјетио Представништво Републике Српске у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
01.03.2019.год.
Премијер Вишковић посјетио Представништво Републике Српске у Србији

У четвртак, 28. фебруара, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром за европске интеграције Републике Српске Златаном Клокићем, посјетио је Представниништво Републике Српске у Србији.

Премијера Вишковића и министра Клокића примио је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Предсједник Владе Р. Српске Радован Вишковић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Р. Српске Златан Kлокић са сарадницима на радном састанку са директором Представништва Српске у Србији Млађеном Цицовићем

Послије састанка, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је позвао  привреднике из Србије да инвестирају у Српску и истакао да је Влада спремна да им омогућити низ погодности.

Он је рекао новинарима да је Српска спремна да мијења законска рјешења и прилагоди их инвеститорима, с циљем да омогући запошљавање и задржи становништво.

Премијер Српске је нагласио да одлазак људи мора бити заустављен, те оцијенио да је улога влада Републике Српске и Србије да се боре за свако ново радно мјесто.

Он  је поручио да се не смије сједити скрштених руку, јер у супротном неће помоћи ни милионске инвестиције. „Не бих волио да Српска и Србија сутра нема већински српски народ“, рекао је он.

Вишковић је одао признање и захвалио шефу Представништва Републике Српске у Србији Млађену Цицовићу на ангажовању у јачању економске сарадње Српске и Србије, те поручио да се сва представништва Српске у наредном периоду морају више окренути економским питањима и јачању привредних веза.

„Србија има значајне брендове у разним областима и ми смо више него заинтересовани да се у Републици Српској што скорије отвори неки од погона“, рекао је Вишковић и додао да ће разговарати и о томе да представништва фирми Србије буду на територији Српске.

Он је напоменуо да би инвеститори из Србије могли да приватизују неко предузеће из исте или сличне бранше у Српској.

Вишковић је рекао да ће Цицовић и његови сарадници већ од понедјељка, 4. марта, почети да обилазе неке од произвођача у Србији и да им презентују погодности Српске.

Премијер Р. Српске Радован Вишковић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Kлокић и директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић, обраћају се медијима

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић је, након састанка, рекао новинарима да су договорене активности које Представништво у Београду треба да реализује у наредном периоду.

„Надам се да ћемо сљедеће године говорити о успјесима. Представништво Републике Српске у Србији је једно од најактивнијих и много је допринијело јачој сарадњи Српске и Србије", нагласио је Клокић.

Директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић са гостима обилази просторије Представништва

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић  је најавио и низ активности на јачању економске моћи Републике Српске и подстицању инвестиција из Србије у Српску.

„У наредном периоду посветићемо више пажње јачању привредне сарадње Српске и Србије", рекао је Цицовић.

Он је истакао да ће Представништво Српске у Србији бити ангажовано и на подстицању извоза из Републике Српске.

„Покушаћемо да у наредном периоду у Српску из Србије доведемо бар једну инвестицију. Радићемо и на малим пројектима, који запошљавају и пет радника“, рекао је Цицовић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3017
Број прегледа чланка : 5224562
Имамо 112 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.09.2020.год.
Ранко Прерадовић први пјесник из Републике Српске - добитник „Повеље Мораве“
Опширније...
 
12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...

Претходни догађаји

28.09.2020.год.
Свечано уручене овогодишње Повеље Мораве
Опширније...
 
17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму