Почетна Актуелности Претходни догађаји Бошњак: Стварати што боље услове за лица са Дауновим синдромом
Ел. пошта Штампа ПДФ
19.03.2019.год.
Бошњак: Стварати што боље услове за лица са Дауновим синдромом

У уторак, 19. марта, помоћник министра за породицу Републике Српске Босиљка Бошњак и шеф Представништва Републике Српске у Србији посјетили су Центар  за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом Нови Београд, гдје је у току обиљежавање „Недјеље Дауновог синдрома Београд-Бањалука“.

Босиљка Бошњак, помоћница министра за породицу у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Р. Српске, Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији и Милка Миловановић Минић, директор Центра за бригу о старима, дјеци и лицима са инвалидитетом Нови Београд

Босиљка Бошњак је нагласила значај стварања што бољих услова за напредак и бољу позицију лица са Дауновим синдромом у друштву.

- Желимо да скренемо пажњу јавности колико је значајно бити уз дјецу и младе који имају Даунов синдром како би указали да смо сви једнаки - рекла је Бошњакова .

Она је изразила задовољство што Србија и Српска сарађују и по тим питањима и што се, како је рекла, створила веза Србије и Републике Српске и у виду помоћи једних другима и у овај области.

- Желимо да ова дјеца имају што бољи третман у друштву, као и да им створимо што боље услове за даљи напредак - рекла је Бошњакова.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић напоменуо је да је дружење дјеце са Дауновим синдромом из Бањалуке и Београда организовано са циљем размјене искустава центара који о њима воде бригу.

- Представништво је од почетка подржало Даун центар из Бањалуке у вези са идејом да успостави сарадњу са удружењем из Београда како би пренијели искуства у вези са оспособљавањем дјеце и младих са Дауновим синдоромом за живот – рекао је Цицовић.

Директор Центра за бригу о старима, дјеци и лицима са инвалидитетом Нови Београд Милка Миловановић Минић рекла је да је циљ дружења да се добра пракса из Бањалуке, која је пренесена из ЕУ, устали и у Београду.

Предсједник београдског Удружења за помоћ особама са Дауновим синдромом Марија Павловић изразила је задовољство због сарадње са бањалучким Даун центром.

Психотерапеут и рефлексолог Даун синдром центра Бањалука, Зоран Јелић, ради са младима у Београду

Са младима у Београду ради психотерапеут и рефлексолог Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић, који је рекао да је циљ активности осамостаљење лица са овим синдромом у складу са њиховим могућностима.

„Недјељу Дауновог синдрома Београд-Бањалука“ реализује Удружење Даун синдром Београд заједно са Даун синдром центром Бањалука и Центром за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом са Новог Београда.

Представници удружења, током седмодневне манифестације ће размјењивати искуства о свему што су урадили у оспособљавању лица, а из Бањалуке у Београд су дошла и четири лица са Дауновим синдромом са пратиоцима.

Шеф Представништва Р. Српске у Србији у Центру  за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом Нови Београд, гдје је у току обиљежавање „Недјеље Дауновог синдрома Београд-Бањалука“

У оквиру „Недјеље Дауновог синдрома Београд-Бања Лука“, у четвртак, 21. марта, у 17 сати биће обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом. Свечаности у просторијама Центра за бригу о старима, дјеци и особама са инвалидитетом на Новом Београду присуствоваће мр Ирена Јолџић, директор Центра за социјални рад Бања Лука, Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику града Бања Лука, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, и представници из Кабинета предсједника Републике Српске.

У петак, 22. марта, у 17 сати у Вили Републике Српске (Ужичка 5) у организацији Представништва Републике Српске у Србији биће приређено заједничко дружење за учеснике и организаторе ове манифестације.

Пројекат „Недјеља Дауновог синдрома Београд-Бањалука“ подржава и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Извор: Срна

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2989
Број прегледа чланка : 4930271
Имамо 77 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
 
20.06.2020.год.
20. Завичајни збор у Буковцу: У наслеђе младима
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму