Почетна Актуелности Претходни догађаји Почели Дани Градишке у Београду
Ел. пошта Штампа ПДФ
11.04.2019.год.
Почели Дани Градишке у Београду

Данас је у 12 часова, отварањем штанда Туристичке организације Градишка у Кнез Михаиловој улици, почела манифестација Дани Градишке у Србији, у организацији Града Градишка, и уз сарадњу са Туристичком организацијом Градишка, Завичајним музејем Градишка, Удружењем ликовних умјетника Градишке, Градским позориштем Градишка и београдском општином Палилула, и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији. На отварању је у умјетничком дијелу програма наступила пјевачка група „Перла“ Културно-умјетничког друштва Коловит из Градишке а кроз презентације су приказани туристички и природни потенцијали Градишке.

Отварању штанда TO Градишка присуствовали су Зоран Аџић градоначелник Градишке, Миленко Павловић, предсједник скупштине Градишке и Борислав Максимовић, сарадник за културу и просвјету у Представништву Р Српске у Србији

Отварању штанда су присуствовали Зоран Аџић градоначелник Градишке, Миленко Павловић, предсједник скупштине Градишке и Борислав Максимовић, сарадник за културу и просвјету  у Представништву Републике Српске у Србији.

Градоначелник Аџић је изјавио да ће Градишка кроз мултимедијалне презентације и промотивне материјале представити историју, културу, традицију и туристичке потенцијале Градишке у циљу промоције града и привлачења туриста.

Манифестација „Дани Градишке у Београду“ наставља се вечерас у 18 сати свечаним отварањем у Центру за културу „Влада Дивљан“ уз презентацију гастрономија Лијевча поља и Поткозарја у организацији Туристичке организације општине Градишка, изложбу графика др Борислава Шокчевића „Градишка некад и сад“ и изложбу слика 15 година Градишке колоније у организацији Завичајног музејa Градишка и Удружења ликовних умјетника Градишка, уз наступ дјевојачке пјевачка групе Перла КУД-а „Коловит“. Након тога у 20 сати на великој сцени Центра за културу „Влада Дивљан“ представиће се Градско позориште Градишка са представом „Љубав“.

Наступ пјевачке групе „Перла“ Културно-умјетничког друштва Коловит из Градишке

За сутра је предвиђена презентацију туристичке понуде на штанду од 11 сати у Кнез Михаиловој 5, а у 19 сати у Скупштини града Београда биће отворена изложба и промовисан албум Грађанска Градишка – „Мали Београд“ који кроз збирке фотографија и разгледница осликавају живот становника и развијеност друштвеног живота Градишке од почетка 20. вијека до почетка Другог свјетског рата.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2864
Број прегледа чланка : 4324644
Имамо 65 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.02.2020.год.
Туристичке организације и винари из Републике Српске ове годинe на Београдском сајму од 20. до 23. фебруара
Опширније...
 
03.02.2020.год.
Промоција књиге Луке Николића „Ратна дејства Ужичке војске 1914. године“
Опширније...

Претходни догађаји

05.02.2020.год.
Одржана промоција књиге „Ратна дејства Ужичке војске у 1914. години“
Опширније...
 
26.01.2020.год.
У квизу „Немањићи“ Билећани освојили друго мјесто!
Опширније...
Преузмите Билтен