Почетна Актуелности Претходни догађаји Свечано отворен „Балкански скок пријатељства 2019“
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.05.2019.год.
Свечано отворен „Балкански скок пријатељства 2019“

Манифестација „Балкански скок пријатељства 2019“ свечано је отворена у петак, 17. маја, на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ поред Београда.

Предсједник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић је званично отворио манифестацију и том приликом, између осталог, рекао да му је част што испред Ваздухопловног савеза Србије може да поздрави организатора манифестације, присутне прекаљене професионалце и заљубљенике ове вјештине.

Манифестацију је званично отворио Лабуд Булатовић, предсједник Ваздухопловног савеза Србије

„Част ми је што могу да говорим пред вама, част ми је када се сетим свих ваших способности, одлучности, памети и свега онога што сте урадили. Посебна част ми је што имамо Падобрански клуб „Архистратиг“ на челу са Ненадом Кузмановићем и секретаром Миодрагом Кастратовићем“, рекао је он.

Булатовић је изразио захвалност министру одбране Србије и министру унутрашњих послова, посебно истакавши допринос министра омладине и спорта Вање Удовичића у реализацији овогодишње манифестације.

„Закључио бих да ми у спортском ваздухопловству без војске не можемо, нисмо могли у прошлости, а нећемо моћи ни убудуће. Зато смо захвални министру одбране, министру полиције и нарочито министру омладине и спорта Вањи Удовичићу и његовим сарадницима, без којих ни ово окупљање не бисмо могли да реализујемо,“ рекао је Булатовић.

Присутнима се обратио у име генералштаба Војске Србије бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

„Поштовани падобранци, ми смо људи за које не постоје границе, само је граница небо. Од 1993. године када је ова манифестација кренула, сваке године вежбамо, радимо и сарађујемо. Без обзира на позне године, никада се не предајемо и, у миру, и ако то буде требало у рату, бранимо правду и слободу“, рекао је Радивојевић.

Генерални секретар падобранског клуба ветерана 63. Падобранске бригаде „Архистратиг“ Миодраг Кастратовић поздравио је окпуљене и изразио задовољство што су и ове године падобранци присутни у великом броју, спремни за дружење и падобранске активности.

Ове године „Балкански скок пријатељства“ окупио је више од стотину падобранаца из Србије, Републике Српске, Сјеверне Македоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Бугарске, Мађарске, Грчке, Француске, Белгије, Њемачке, Шведске, Русије, Израела и Аустралије.

Балкански скок пријатељства 2019 окупио је више од 100 падобранаца из регона, Европе и свијета

Републику Српску представљају Јелена Вученовић, Стефан Пауновић, Драшко Лајић и Ненад Мартиновић из Аеро клуба „Приједор“.

Зоран Средић, предсједник Аеро клуба „Приједор“, рекао је да су падобранци из региона и Европе повезани неком невидљивом нити сатканом од љубави према овој вјештини и њеним чаролијама.

„Одувијек је постојала веза између падобранаца широм свијета...кад се отвори купола, која је као крило, онда једрите и то је нешто посебно”, рекао је Средић и нагласио да ће да док год се „Балкански скок пријатељства“ буде организовао представници аеро клубова из Републике Српске са великим задовољством учествовати на овој манифестацији.

Традиционално окупљање ратних ветерана и падобранаца, које организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ из Београда и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта Србије, Министарства одбране, Војске Србије и Представништва Републике Српске у Србији, започело је у уторак, 14. маја, различитим активностима учесника.

Због лоших временских услова на дан отварања није било скокова, али се очекује да ће падобранци током викенда имати прилику да покажу сву своју вјештину.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3016
Број прегледа чланка : 5189435
Имамо 111 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.09.2020.год.
Ранко Прерадовић први пјесник из Републике Српске - добитник „Повеље Мораве“
Опширније...
 
12.09.2020.год.
Обиљежавање дана страдања Срба 13 западнокрајишких општина
Опширније...

Претходни догађаји

17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Опширније...
 
13.09.2020.год.
Служен помен Србима страдалим у нападу на западне дијелове Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму