Почетна Актуелности Претходни догађаји „Лицидерско срце” од 15. до 19. августа и у Вишеграду
Ел. пошта Штампа ПДФ
08.08.2019.год.
„Лицидерско срце” од 15. до 19. августа и у Вишеграду

Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце” биће одржан од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду - Андрићграду, уз учешће око 1.000 дјеце и младих из десет земаља, најавили су у четвртак, 8. августа, организатори Фестивала.

Конференција за новинаре поводом XI Међународног дечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“

На 11. Фестивалу учествоваће млади из Републике Српске, Србије, Индије, Грузије, Молдавије, Украјине, Њемачке, Чешке, Тајвана и Бјелорусије.

Говоре: Владимир Живановић, Јована Боровчанин,Млађен Цицовић, Иван Станисављевић, Миодраг Поповић, Сузана Берић и Властимир Вељовић

Стручни сарадник за односе с јавношћу у општини Вишеград Јована Боровчанин-Ђуревић истакла је да им представља велику част и задовољство што су 17. августа домаћини Фестивала.

„Што се тиче програма у Вишеграду, у 13 сати биће организована фолклорна радионица за учеснике, у 16.30 пријем у градској кући, у 17.30 сати дефиле од Моста Мехмед-паше Соколовића, Улицом краља Петра до Андрићграда и у 18 сати почиње свечани програм Фестивала”, рекла је она.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић истакао је да се та изузетно значајна културна манифестација одржава у пограничном дијелу Србије и Републике Српске.

Он је рекао да током „Лицидерског срца” дјеца од осам до 14 година размјењују знања са осталим учесницима Фестивала.

„Ова манифестација даје изузетно значајан допринос и укупним односима Републике Српске и Србије”, нагласио је Цицовић, додавши да је улога Фестивала и промоција свих туристичких потенцијала Српске и Србије.

Он је навео да је фестивал „Лицидерско срце” за Представништво Српске у Србији од посебног значаја и да се зато сваке године труде да буде што квалитетнији.

Члан организационог одбора Фестивала Властимир Вељковић рекао је да је предсједник Србије Александар Вучић трећи пут покровитељ манифестације.

До сада је на овом фестивалу, који је први пут организован 2009. године, учествовало око 8.500 дјеце из 40 земаља Европе, Азије, те Сјеверне и Јужне Америке

Фестивал „Лицидерско срце” одржава се у организацији Удружења грађана „Ера” из Ужица, у суорганизацији Града Ужица, Представништва Републике Српске у Србији и Туристичке организације Златибор, и уз подршку Министарства културе и информисања и Министарства спољних послова Републике Србије.

Извор: СРНА

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2814
Број прегледа чланка : 4062456
Имамо 78 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2019.год.
У четвртак, 5. децембра свечано уручење књижевне награде ИЗВОР 2019.
Опширније...
 
14.11.2019.год.
Конференција за медије Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

05.12.2019.год.
Уручене књижевне награде „Извор“ за 2019. годину: Горану Врачару и Велимиру Савићу
Опширније...
 
15.11.2019.год.
Сарајево користи мигранте ради промјене етничке структуре
Опширније...
Преузмите Билтен