Почетна Актуелности Претходни догађаји Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Ел. пошта Штампа ПДФ
03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину

У Крчедину у Дому породице Јакшић, отворена 13. Међународна умјетничка колонија Крчедин 2020

У Дому породице Јакшић у Крчедину завршен је први дио Тринаесте међународне умjетничке колоније Крчедин 2020, који је трајао од 29. јула до 2. августа. У складу са мjерама подстакнутих пандемијом вируса Ковид 19, свакога дана радило је по десет сликара а учествовало је укупно 60 умјетника.

Миодраг Јакшић, главни уредник умjетничке колоније Крчедин, уручије титулу - Ја, Крчединац, Микану Аничићу, сликару из Париза

Овогодишњи добитници титуле „Ја, Крчединац", која се додијељује у оквиру манифестације, су писац и новинар Вања Булић, хармоникаш Миша Мијатовић, сликар Микан Аничић, вођа групе „Легенде" Зоран Дашић Даша и глумица Вјера Мујовић. Њима ће признања бити накнадно уручена у Крчедину, на великој приредби, када се релаксирају мjере у вези вируса.

Први дио Тринаесте међународне умjетничке колоније Крчедин 2020

Миодраг Јакшић, главни уредник умjетничке колоније Крчедин је истакао да је задовољство што су уз сликаре из Србије имали прилику да угосте и српске ствараоце из Француске и Америке, који током трајања пандемије бораве и раде у Србији,  Драган Михаиловића из Париза, Радован Мића Трнавац из Њујорка и Микан Аничића из Париза.
„Други дио колоније планирамо да одржимо када то мјере везане за коронавирус буду дозволиле, тада ћемо приказати програм за публику, како то иначе чинимо свих претходних година, а тада ће учествовати и 20 сликара из држава региона, Бугарске, Словеније, Румуније и Републике Српске", истакао је Јакшић.

Дом породице Јакшић у којој се одржава сликарска колонија

Организатори колоније су удружење „Мој Срем“ из Крчедина и Умјетничке групе „Арте", уз подршку Општине Инђија, Књижевне радионице Кордун из Филаделфије и Представништва Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3033
Број прегледа чланка : 5398360
Имамо 162 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.10.2020.год.
Пратећи програм манифестације „Дани Српске у Србији“ до краја 2020. године
Опширније...
 
15.10.2020.год.
„Београдски Шопен фест” 15. и 16. октобра у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

15.10.2020.год.
Почео јесењи омаж Шопену
Опширније...
 
15.10.2020.год.
Оптимизам у погледу будућности српског народа
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму