Почетна Актуелности Претходни догађаји У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“
Ел. пошта Штампа ПДФ
17.09.2020.год.
У Београду представљена књига Милана Љепојевића „Наоружавање истином“

У Београду је данас, у Прес центру Удружења новинара Србије представљена књига „Наоружавање истином“ Милана Љепојевића. Књига се бави страдањем Срба у Независној Држави Хрватској (НДХ) и фалсификовањем Дејтонског мировног споразума у пракси у данашњој БиХ.

Промоција нове књиге Милана Љепојевића: проф. др Саша Мићин, аутор, Млађен Цицовић шеф Представништва Р. Српске у Србији и Ања Вукелић сарадник у Представништву – модератор

Аутор Милан Љепојевић је рекао да се у својој десетој књизи бавио геноцидом над Србима у НДХ у Другом свјетском рату, те да је довољно прочитати само двије странице на којим се набраја 57 начина убијања Срба.

- Хтио сам да докажем истину о геноциду који је учињен над Србима од 1941. до 1945. године у Другом свјетском рату - истакао је аутор.

Љепојевић је навео да до тих истинитих података није дошао ниједан Србин, већ међународни тим Гидеона Грајфа из Израела.

Он је захвалио Грајфу, истакавши да је његов пројекат „Јасеновац - балкански Аушвиц“ користио у свом дјелу.

Подсјетивши да су УН 1948. године донијеле Декларацију о универзалним људским правима, Љепојевић је рекао да је протекло 73 године док је свијет сазнао за геноцид над Србима у НДХ.

- Шта се нама Србима десило од 1941. до 1945. године свијет је сазнао тек 2018. године, када је у сједишту УН у Њујорку приређена српско-јеврејска изложба - рекао је Љепојевић.

Он је указао и да је велики људски и цивилизацијски гријех непризнавање геноцида над Србима, а да је други фалсификовање Дејтонског мировног споразума.

Љепојевић је рекао да је у свом дјелу објавио интегрални текст Дејтонског споразума да би „ствар била јасна“, те указао да је у пракси другачије.

- Kада погледам сада, што се тиче закона и Устава у БиХ, онда је то неко друго стање /у односу на Дејтонски споразум/... и у БиХ тога нема нигдје, то што раде и што је високи представник себи узео право да мијења Устав и намеће законе, да кажњава људе, да уклања недужне... - рекао је он.

Љепојевић је навео и да је схватио да су „они у БиХ међународни криминалци и разбојници“, те оцијенио да они нису никаква међународна заједница.

- Оригинални Дејтонски мировни споразум је истина, а оно што је на терену сада је обичан фалсификат - додао је он.

Љепојевић је рекао и да је, када се све сагледа, а виде и границе НАТО-а, онда је „јасно да је циљ НАТО армаде Русија“, те подсјетио да су историјске везе између православне Русије и православних Срба вјековне.

- И ми њима стојимо на том путу... - каже Љепојевић.

У Међународном прес центру Удружења новинара Србије у Београду, на промоцији нове књиге „Наоружавање истином“ Милана Љепојевића

Рецензент књиге Саша Мићин рекао је да су данас Срби изложени сталним притисцима и нападима, те да књига „Наоружавње истином“ представља квалитетан допринос у борби за истину, али и властита права и слободу.

- Аутор се фокусирао на изношење чињеница онаквих какве јесу, а тумачење чињеница је у највећој мери препустио читаоцу - рекао је Мићин.

Он је нагласио да је подсјећање на чињенице један од најефикаснијих начина да се нешто не заборави, да се не прихватају друге истине.

Промоција књиге организована је уз подршку Представништва Републике Српске у Србији, чији је шеф Млађен Цицовић нагласио да је књига „Наоружавање истином“ плод озбиљних интересовања, аналитичности и једноставног начина саопштавања.

- У то је уткан и лични, онај из куће понесен, поглед на велике теме и значајне историјске догађаје - рекао је Цицовић.

Према његовим ријечима, тај лични тон, „готово интиман и до огољености искрен“, даје велики допринос увјерљивости исказа.

Цицовић сматра и да би и други требали да се замисле над ауторовим реторичким питањем да ли је намјерно погрешним тумачењима, подвалама и фалсификатима у вези са Дејтонским мировним спорзумом, те тешким посљедицама става да су увијек и у свему криви Срби, створена клима у којој се од магле и дима туђих интереса не види и не жели видјети истина.

Према његовим ријечима, и други би посебно требали да се замисле над ауторовим питањем да ли би Срби избјегли сва она прогањања, медијска и политичка, да је свијет на вријеме сазнао за геноцид над Србима у НДХ.

Снимак са промоције нове књиге Милана Љепојевића „Наоружавање истином“ можете погледати ОВДЈЕ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3045
Број прегледа чланка : 5761165
Имамо 185 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.11.2020.год.
Медијско представљање књиге „Хумано срце Српске“
Опширније...
 
11.11.2020.год.
Фестивал Мали победник ове године преко интернета
Опширније...

Претходни догађаји

13.11.2020.год.
Tијана Хил побједница фестивала „Мали победник“
Опширније...
 
06.11.2020.год.
Свечано отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму