Почетна Актуелности Претходни догађаји Потписан уговор о сарадњи Kултурног центра и „Путујућег глумца"
Ел. пошта Штампа ПДФ
12.02.2021.год.
Потписан уговор о сарадњи Kултурног центра и „Путујућег глумца"

Шеф Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић примио госте Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“ из Београда

У Београду је јуче, у просторијама Представништва Републике Српске у Србији, потписан уговор о позоришној сарадњи  Културног центра Источно Ново Сарајево и београдског Удружења „Путујући глумац“.

Циљ сарадње је реализација позоришне представе „Седми дан", по тексту књижевника из Источног Сарајева Горана Врачара, која је настала по његовом истоименом роману.

У представи играју Јелица Ковачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић, док ће Горан Султановић имати наснимљени монолог.

Уговор  потписује Младен Јанковић, директор Културног центра Источно Ново Сарајево и Јелица Ковачевић испред Удружења „Путујући глумац“

Потписници уговора су директор Културног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић и глумица Јелица Ковачевић испред Удружења „Путујући глумац".

Јанковић је рекао да је ово прво званично потписивање уговора о позоришној продукцији Културног центра Источно Сарајево и „Путујућег глумца", те захвалио Предствништву Републике Српске и граду Источном Сарајеву на подршци.

- Ради се о првој професионално позоришној сцени коју припремамо у нашој продукцији... До сада смо имали успјешну срадњу са умјетницима из Србије, многи су учествовали у програмима, али ово је врло значајан пројекат, јер заједнички учествују умјетници из Српске и Београда - рекао је Јанковић.

Ковачевићева је рекла да и ова сарадња представља културолошки допринос сарадњи Србије и  Републике Српске, те да је велика част учествовати у реализацији пројекта с колегама из Источног Сарајева.

Представници Културног центра Источно Ново Сарајево и Удружења „Путујући глумац“ из Београда са Шефом Представништва Р. Српске у Србији Млађенoм Цицовићем

У име Представништва Републике Српске у Србији, које је као домаћин потписивања уговора о позоришној сарадњи источносарајевског Центра и Удружења „Путујући глумац“, технички и организаоционо помогло сарадњу Културног центра Источно Ново Сарајево и Народног позоришта у Београду, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић је нагласио значај културне сарадње између Српске и Србије.

- Ово је још једна активност која доприноси свему што радимо на подстицању и јачању сарадње између Српске и Србије, посебно сарадње која се односи на културу и свега што је у функцији очувања нашег националог идентитета, културе и традиције - додао је Цициовић и изразио задовољство што је ријеч о представи по тексту Врачара, са којим Представништво има одличну сарадњу.

Сарадници на представи су Нинослав Адемовић задужен за музику, Драгица Лаушевић за костимографију, Драгана Суџук и Јана Миленковић за кореографију, и Борко Мочевић за сценографију.

Премијера представе је заказана за 15. март 2021. године у Источном Сарајеву, а након тога слиједе премијере у Народном позоришту у Београду, Српском народном позоришту у Новом Саду и Народном позоришту у Бањалуци.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3239
Број прегледа чланка : 9164402
Имамо 140 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.10.2021.год.
Промоција Олимпијског центрa Јахорина у Новом Саду
Опширније...
 
08.10.2021.год.
Почиње јубиларни „Шопен фест"
Опширније...

Претходни догађаји

13.10.2021.год.
Пијанистички реситал Арсена Чаркића
Опширније...
 
12.10.2021.год.
Свечано отворен „Шопен фест“
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму