Почетна Актуелности Претходни догађаји Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду
Ел. пошта Штампа ПДФ
18.09.2021.год.
Излагачи из Српске на 88. Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду

 Република Српска на 88. Mеђународном пољопривредном сајму у Новом Саду

У Новом Саду данас је отворен 88. Међународни пољопривредни сајам, највећа смотра аграра у Србији и региону, која је окупила излагаче из 17 европских земаља, које ће на сајму представити најбоље из аграра и прехрамбене индустрије и која ће трајати до 24. септембра.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на церемонији отварања у Мастерс центру Новодсадског сајма да очекује да се фирме из Српске са ове манифестације врате са новим искуствима и пословима, да доведу веће и боље инвестиције у интересу свих грађана Српске.

Сајам је отворила министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић, која је истакла да је на изложби стоке представљен најбољи генетски фонд Србије.

На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске представиће се 13 фирми из Српске, док ће посредством каталога бити представљено више од 50 компанија.

 Радован Вишковић, предсједник Владе Р. Српске и Игор Мировић, председник Владе АП Војводине на округлом столу посвећеном унапређењу привредних односа Војводине и Р. Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је у Новом Саду учествовао и на округлом столу, посвећеном унапређењу привредних односа Војводине и Републике Српске.

Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске отворена за нове инвестиције, те да је спремна да креира и посебне услове за привреднике који би отварали своје погоне у индустријским зонама у Подрињу, на потезу од Бијељине до Братунца.

- Иницијатива, коју је предсједник Србије Александар Вучић покренуо још прије избијања пандемије вируса корона, подразумијева да се на подручју у зонама уз Дрину, на потезу од Бијељине до Братунца, отворе пословне зоне са посебним погодностима, како би се обезбједио посао за људе са обје стране Дрине – нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић, у обраћању бројним привредницима који су учестовали на овом скупу.

Током овог скупа, на којем је учествовао и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, истакнуто је да ће се плану за изградњу пословних зона у Подрињу укључити и Влада Војводине.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији, присуствовао је свечаном отварању сајма, округлом столу и обишао и излагаче из Р. Српске

На округлом столу учествовао је и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике у Србији, који је присуствовао свечаном отварању сајма и обишао и излагаче из Републике Српске.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12659891
Имамо 338 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму