Почетна Актуелности Претходни догађаји „Дани Српске у Србији“ са Требињем у Зрењанину
Ел. пошта Штампа ПДФ
26.09.2021.год.
„Дани Српске у Србији“ са Требињем у Зрењанину

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина примио Млађена Цицовића, шефа Представништва Р. Српске у Србији и делегацију Требиња

У недељу, 26. септембра, манифестација „Дани Српске у Србији“ била је у Банату; у Зрењанину, Сечњу и Кикинди.

Манифестација „Дани Српске у Србији” у Зрењанину је почела пријемом у Градској кући.

Млађен Цицовић шеф Представништва Р. Српске у Србији, Мирко Ћурић градоначелник Требиња, Дражен Бошковић, заменик градоначелника и Бојан Вучуревић, начелник одељења за туризам, пољопривреду и предузетништво

Градоначелник Симо Салапура је срдачно дочекао Млађена Цицовића, шефа Представништва Републике Српске у Србији и делегацију Требиња у којој су, поред градоначелника Мирка Ћурића, били и Дражен Бошковић, заменик градоначелника и Бојан Вучуревић, начелник одељења за туризам, пољопривреду и предузетништво.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина са сарадницима

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао:
- Знамо колико је дубоко укорењена традиција нашег пријатељства са Републиком Српском и са нашим братским градовима: Требињем, Бијељином, Лакташима. Драго ми је да и данас, у склопу ове манифестације, можемо да разменимо мишљења, сагледамо планове за наредни период с једне и друге стране. Посебно задовољство ће бити да данас погледам представу требињског позоришта.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији и Мирко Ћурић, градоначелник Требиња

Млађен Цицовић је захвалио градоначелнику и његовим сарадницима на чињеници да је Зрењанин свих девет година, колико се манифестација организује, дао несебичну подршку.

- Оно што је посебно нама задовољство што ћемо идуће године, славећи тридесет година Републике Српске, славити и десет година ове манифестације, што је за нас посебно важно, а и на привредном форуму који смо имали, представници Владе Србије истакли су да је ово једна од значајнијих манифестација која је, прије свега, у функцији онога због чега ми и постојимо у Београду, а то је јачање сарадње нас с оне стране Дрине,  са нама са ове - казао је Цицовић и додао да се „Дани Српске у Србији” ове године организују у једанаест градова у Србији, а новина у односу на претходну годину и што ће постати стални дио манифестације јесте програм сарадње градова и општина Републике Српске и Србије.

Срдачан пријем у Градској кући у Зрењанину

- Ове године покрећемо нове иницијативе, као што смо то имали у Сечњу, где имамо пројекат братимљена са општином Дрвар, а и да добрим примерима из досадашњег периода, као што је ова сарадња Зрењанина и Требиња, покажемо да нам је то пут којим у наредном периоду треба да идемо. Најважније је наше јединство, да будемо заједно, да будемо сабрани и да сви ми који радимо овај посао будемо потпуно свесни чињенице да Републици Српској никада није недостајало помоћи и сарадње из Србије - рекао је Цицовић и указао да је једнако важно и очување националног идентитета.

Када је у питању економија, шеф Представништва је истакао да је сарадња и на том пољу значајно ојачана у последњих десет година.

- Нема града или општине у Републици Српској у коме Србија није исфинансирала пројекте или их је помогла у сарадњи са Владом Републике Српске, али много важније од тога јесте што све стратешке пројекте заједно дефинишемо и заједно реализујемо - рекао је Млађен Цицовић још једном захваливши на свему што је Град Зрењанин за Републику Српску и Председништво Републике Српске у Србији учинио до сада.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина са Мирком Ћурићем, градоначелником Требиња

У име града Требиња говорио је градоначелник Мирко Ћурић који је представљајући потенцијале свог града поменуо и одличну сарадњу на државном нивоу, али и сарадњу два братска града - Требиња и Зрењанина.

Гости и домаћини су заједно погледали представу Градског позоришта Требиња „Сиромашни Ромео“

- Функције су пролазне, а ми смо они који треба да увезујемо народ делима - рекао је, између осталог, градоначелник Ћурић.

У  Народном позоришту „Тоша Јовановић” у Зрењанину

Гости и домаћини су на крају заједно погледали у Народном позоришту „Тоша Јовановић” представу Градског позоришта Требиња „Сиромашни Ромео“ по тексту Тоде Николетића. Адаптација и режија: Жељко Милошевић.

Текст, Тоде Николетић, адаптација и режија, Жељко Милошевић, улоге, Милица Салата, Милана Нинковић, Сара Томић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Тадија Каранац, Борис Глушац, Анастасија Вановић, Војислав Елез, Ивана Ћеранић и Анђела Брњош

Улоге: Милица Салата, Милана Нинковић, Сара Томић, Давид Попадић, Ана Миладиновић, Тадија Каранац, Борис Глушац, Анастасија Вановић, Војислав Елез, Ивана Ћеранић и Анђела Брњош.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3270
Број прегледа чланка : 10043725
Имамо 151 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

19.01.2022.год.
Представљање портала „Српска земља“ намијењеног правној помоћи заштите и остваривања имовинских права избјеглих и расељених лица из Федерацији БиХ
Опширније...
 
21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму