Почетна Актуелности Претходни догађаји Промовисан руски превод Љепојевићеве књиге „Наоружавање истином“
Ел. пошта Штампа ПДФ
16.06.2022.год.
Промовисан руски превод Љепојевићеве књиге „Наоружавање истином“

Милан Љепојевић, аутор књиге „Наоружавање истином“, Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији, Александар Боцан Харченко, амбасадор Русије у Србији  и Ања Вукелић, сарадник у Представништву, као модератор

У Руском дому у Београду данас је одржана промоција руског превода књиге „Наоружавање истином“ Милана Љепојевића, у организацији Представништва Републике Српске у Србији и уз подршку Руског дома. На промоцији су, поред аутора, говорили амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Александар Боцан Харченко, амбасадор Русије у Србији

Боцан Харченко је рекао да не сумња да ће ова књига у Русији бити прихваћена на најбољи начин као једна од најзанимљијих и најактуелнијих.

„Јасно је да је наоружавње истином, како каже и наслов ове књиге, задатак свима у Руској Федерацији, јер је борба за истину постала основни проблем Европе и широм свијета“, истакао је Боцан Харченко.

Он је оцијенио да се у данашњем свијету пуно лаже, наводећи да се све више презентује изопачена историја, прије свега о Другом свјетском рату, па и о другим локалним сукобима, укључујучи рат у бившој Југославији и БиХ.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији

Цицовић је рекао да Љепојевићева књига говори о томе да само народ који поштује своју прошлост зна на прави начин да дефинише и своју будућност.

„Српски народ је народ који треба да буде поносан на своју прошлост, која га обавезује да његује културу сјећања“, нагласио је Цицовић.

Подсјетивши да књига говори и о оригиналном Дејтонском споразуму и покушајима његовог урушавања, односно фалсификовања, он је оцијенио да дјело „Наоружавање истином“ јача увјерење да ће лажи и обмане о улози Срба и Руса у два свјетска рата, као и о дешавањима деведесетих година 20. вијека бити разоткривене и побијеђене, јер је, како каже, истина увијек јача од лажи.

Милан Љепојевић, аутор књиге „Наоружавање истином“

Љепојевић је указао да је вишедеценијско скривање геноцида над Србима у НДХ довело и до сталних покушаја да се промијени и фалсификује Дејтонски споразум, јер је Запад почео да оптужује Србе за наводни геноцид, не признајући стварни геноцид над српским народом у Другом свјетском рату, као ни велико страдалништво и херојство Срба у Првом свјетском рату.

Љепојевић сматра да су томе кумовала два разлога, од којих је први то што, како каже, модерни Запад истина не интересује, а други је то што се српски народ сврстао на страну вјековних пријатеља Руса.

У Руском дому у Београду промовисан руски превод књиге Милана Љепојевића „Наоружавање истином“

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16246891
Имамо 164 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму