Почетна Актуелности Претходни догађаји Одржано 9. Вече Републике Српске у Суботици
Ел. пошта Штампа ПДФ
23.04.2023.год.
Одржано 9. Вече Републике Српске у Суботици

Завичајна заједница „Република Српска“ из Суботице организовала је 9. Вече Републике Српске

Традиционална, девета по реду манифестација „Вече Републике Српске“ одржана је синоћ (22. априла) у суботичкој Сали за свечаности „Зорица“, у организацији Завичајне заједнице „Република Српска“, из Суботице.

Свечаности су присуствовали Стеван Бакић, градоначелник Суботице, Борислав Максимовић, савјетник у Представништву Р. Српске у Србији, Александар Ђедовац, директор Покрајинског фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, генарал Милан Челекетић, Мирослав Каран председник Савеза српских удружења Северно-бачког округа, Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за област привреде и многе друге угледне личности

Свечаности су присуствовали Стеван Бакић, градоначелник Суботице и Борислав Максимовић, савјетник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури, умјетности и спорту, Александар Ђедовац, директор Покрајинског фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, генарал Милан Челекетић и председник Савеза српских удружења Северно-бачког округа, Мирослав Каран.

Стеван Бакић, градоначелник Суботице поздравио је госте и честитао је Дан Р. Српске

Бакић је рекао да је Завичајна заједница „Република Српска“ једно од завичајних удружења у овом граду чије руководство и чланови настоје да бројним активностима негују и сачувају обичаје, традицију и културу свог родног краја, да одржавају и јачају везе с крајем из којег потичу, али и да дају што је могуће већи допринос развоју и промоцији Суботице.

„Град Суботица има изузетну сарадњу са Завичајном заједницом ’Република Српска’ и пружа јој подршку, као и свим другим удружењима у нашем граду која се залажу да отргну од заборава сећање на свој завичај“, истакао је Бакић.

Борислав Максимовић, савјетник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури, умјетности и спорту у Представништву Р. Српске у Србији присуствовао је 9. Вечери Р. Српске у Суботици

„Ваша преданост и труд су нам изузетно драгоцјени и желим да истакнем да ћемо увијек бити уз вас и пружити подршку у свим пројектима који имају за циљ очување наше традиције и културе“ рекао је Максимовић и истакао да је посебно значајан рад и допринос Завичајне заједнице у развоју града Суботице и изградњи што бољих веза између Републике Србије и Републике Српске.

„Желим да се посебно захвалим овом предивном граду и његовим становницима, који су нас увијек топло дочекивали и подржавали наш рад на очувању сјећања и културе завичаја“, истакао је Максимовић.

На традиционалној деветој по реду манифестацији „Вече Републике Српске“, уприличен је богат културно-умјетнички програм

У културно-умјетничком дијелу програма наступили су „Синови Мањаче“ и вокална солисткиња Мирјана Јанус, КУД „Срце Кнешпоља“, „Жубор Врбање“ и Дејан Анђеловић, члан суботичке етно групе „Искон“.

Наступ вокалне солисткиње Мирјане Јанус

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16246422
Имамо 142 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму