Почетна Актуелности Претходни догађаји Излагачи из Републике Српске на 47. Међународном сајму грађевинарства
Ел. пошта Штампа ПДФ
24.04.2023.год.
Излагачи из Републике Српске на 47. Међународном сајму грађевинарства

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији на свечаном отварању 47. Међународног сајма грађевинарства

47. Међународни сајам грађевинарства, на којем ће се до четвртка, 27. априла, представити 430 излагача из више од 20 земаља, међу којима су и излагачи из Републике Српске, отворен је данас на Београдском сајму.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији даје изјаву новинарима на 47. Међународном сајму грађевинарства у Београду

Подршку наступу привредника из Српске пружило је Представништво Републике Српске у Србији. Млађен Цицовић, шеф Представништва присуствовао је свечаном отварању сајма и том приликом истакао да Представништво подржава Привредну комору Републике Српске у представљању привреде и привредника из Српске сваке године на свим сајамским манифестацијама у Србији, које промовишу привредне потенцијале и услуге.

„Без обзира на чињеницу да је интернет учинио доступним производе и услуге ширем тржишту, Сајам је прилика да сви произвођачи и даваоци услуга из Републике Српске размијене искуства са осталим излагачима, као  и да у директном контакту потенцијалним купцима и корисницима услуга на  најбољи начин представе своје производе“, изјавио је Цицовић медијима из Републике Српске.

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије свечано је отварио 47. Међународни сајам грађевинарства

Сајам је отворио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић и након тога посјетио штанд Републике Српске и изјавио Срни да Србија у овом тренутку гради четири ауто-пута и брзе саобраћајнице према Републици Српској.

Он је најавио да ће Србија и Српска већ до краја године бити повезане ауто-путем Сремска Рача - Kузмин који Република Српска даље гради према Бијељини и Брчком.

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије посјетио је штанд Р. Српске, гдје га је дочекао Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији

Према његовим ријечима, још једну везу са Републиком Српском омогућиће ауто-пут-Рума-Шабац који ће бити завршен ове године, као и сљедеће године брза саобраћајница до Лознице.

Весић је напоменуо да је у поступку пројектовања крак пута Шабац-Лозница до Бадовинаца, гдје постоји могућност да буде саграђен нови мост, што ће значити двије везе са Републиком Српском.

Цицовић и Весић, у разговору на штанду Р. Српске

Он је подсјетио да је прошле године завршен пројекат ауто-пута Пожега- Kотроман, те да је са министром комуникација и транспорта у Савјету министара ријешена тачка спајања, тако да може да почне градња тог ауто-пута.

Весић је најавио да ће се наредних дана састати са министром саобраћаја и веза Републике Српске Недељком Чубриловићем са којим ће разговарати о синхронизовању завршетка радова на дионици саобраћајнице Kузмин-Сремска Рача-Бијељина, те напоменуо да се ради на изградњи новог интегрисаног граничног прелаза.

Миле Петровић, секретар Удружења грађевинарства и индустрије грађевинског материјала при Привредној комори Р. Српске

Секретар Удружења грађевинарства и индустрије грађевинског материјала при Привредној комори Републике Српске Миле Петровић рекао је да је ово други пут да Комора у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ учествује на Сајму грађевинарства у Београду.

На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске излажу компаније које сав или највећи дио својих производа извозе у Европу и заинтересоване су да се пробију и на тржиште Србије и региона. Један од излагача је произвођач подземних и надземних контејнера - система за одлагање отпада „Вендом“ из Лакташа и комплетан асортиман извози на европско тржиште. Први пут на Сајму грађевинарства је компанија „Делфин трготранс“ из Челинца, која производи вишеслојне подове, као и друге производе од дрвета, а 90 одсто производње извозе, највише у Швајцарску, Шведску, Њемачку, Аустрију, Словенију, Италију и друге земље.

Дарко Филиповић, „Вендом“ из Лакташа

На овогодишњем сајму биће представљене националне изложбе Аустрије, Чешке, Индије, Кине, Турске, као и организовани наступи Републике Српске и Црне Горе.

У оквиру 47. Сајма грађевинарства одржава се и 13. Међународни сајам камена и пратеће индустрије „Стонекспо Србија".

Упоредо са Сајмом грађевинарства, данас је отворен и 28. Међународни сајам хортикултуре на којем ће се, такође до четвртка, представити више од 100 излагача, а посјетиоци ће моћи да погледају и Изложбу љековитог биља и препарата од меда, као и Изложбу баштенских и парковских машина и пратеће опреме и седму Изложбу органске производње.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16246838
Имамо 157 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму