У Београду отворене просторије одбора "Просвјете"

Ел. пошта Штампа ПДФ
23.12.2016.год.
У Београду отворене просторије одбора "Просвјете"

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић данас је у Палати Београд свечано отворио просторије београдског одбора СПКД "Просвјета".

Формирањем одбора и отварањем просторија "Просвјете", Представништво Републике Српске лакше ће радити на промоцији Српске и подстицању и јачању сарадње српског народа са обје стране ријеке Дрине, али и развоју српског језика, писма, културе, науке, обичаја и вјере, рекао је Цицовић.

Он је најавио да ће Представништво све више стављати пројекте "Просвјете" у своје програме, те је изразио увјерење да ће њено дјеловање представљати значајан искорак, прије свега, на развоју српског језика и писма, науке и очувању културе и традиције.
- Ово ће постати адреса на којој ћемо се окупљати и разговарати о изузетно важним стварима за наш народ у овом изузетно тешком тренутку - рекао је Цицовић.

Директор Представништва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић са предсједником београдског одбора Просвјете Милимиром Мучибабићем

Предсједник београдског одбора "Просвјете" Милимир Мучибабић захвалио је Представништву Српске за помоћ у отварању просторија, те истакао да се то не би остварило без ангажмана Цицовића.

Мучибабић је рекао да "Просвјета" има намјеру да реализује пројекте у издавачкој дјелатности и да, осим часописа "Зора", објави и монографију под насловом "20. вијек као вијек геноцида над Србима".
- Монографија би била преведена на енглески и послата у свијет посредством српских дипломатских представништава јер ми знамо шта је с нама било, али овај други свијет не зна - навео је Мучибабић.

Он је данас уручио повељу Цицовићу за изузетан допринос снажењу културне мисије "Просвјете".

СПКД "Просвјета" основано је 1902. године са циљем очувања српске културе и идентитета у БиХ.

Београдски одбор "Просвјете" основан је 2015. године, а посвећено је развоју српског језика и писма, науке, културе просвјете и умјетности.

Извор: СРНА

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3443
Број прегледа чланка : 13243366
Имамо 186 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

02.12.2022.год.
Промоција књига, филма и изложба о страдању деце у Републици Српској
Опширније...
 
24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...

Претходни догађаји

03.12.2022.год.
У Београду промовисане двије монографије о страдању дјеце у Српској током рата
Опширније...
 
25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму