Фестивал српско - руске културе наредне године и у Српској

Ел. пошта Штампа ПДФ
23.12.2016.год.
Фестивал српско - руске културе наредне године и у Српској

У галерији "Прогрес" у Београду отворен је седми Фестивал српско-руске културе на којем учествују излагачи из Санкт Петербурга и Лењинградске регије, а организатор намјерава да га наредне године пресели и у Републику Српску.

Динара Беглова из Удружења народне умјетности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске регије, које је организатор фестивала, изјавила је да Удружење уз помоћ и посредништво Представништва Републике Српске у Србији ради на томе да се фестивал наредне године прошири на Српску да и тамо постане лијепа традиција, као што је то случај са Србијом.

Беглова је истакла да, као српска снаха, зна да "Република Српска рађа добре и лијепе синове" и да они који из Русије једном дођу у Србију и Републику Српску "заволе те земље као другу отаџбину".

Директор Представништва Р. Српске у Србији, Млађен Цицовић у Београду у галерији Прогрес, на отварању седмог Фестивала српско-руске културе

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић очекује да ће грађани у Српској видјети Фестивал руског народног стваралаштва већ на љето наредне године и да ће он бити још једна спона два народа која дијеле исте вриједности, а повезује их и православна вјера.

"Представништво Републике Српске организовало је састанак директора Туристичке организације Бањалука са организаторима фестивала и врло је извјесно да ће руски ствараоци своје умијеће током идуће године представити и у Бањалуци", рекао је Цицовић.
Када је ријеч о изложби, Цицовић је рекао да је она сама по себи догађај јер своју традицију и културу представљају српски и руски народ чије је стваралаштво дио свјетске културне баштине.

Фестивал српско - руске културе

Савјетник за културу у Амбасади Русије у Београду Ирина Гњедкова истакла је да овакве манифестације додатно зближавају руски и српски народ и дају прилику да се ближе упознају кроз културу и стваралаштво.

Директор Туристичке организације Србије Миодраг Поповић оцијенио је да је културна сарадња Србије и Русије све интензивнија, те додао да га посебно радује што се Београд ове године први пут представља на Новогодишњем фестивалу у Москви.

Извор: СРНА

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4952789
Имамо 70 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму