Фестивал српско - руске културе наредне године и у Српској

Ел. пошта Штампа ПДФ
23.12.2016.год.
Фестивал српско - руске културе наредне године и у Српској

У галерији "Прогрес" у Београду отворен је седми Фестивал српско-руске културе на којем учествују излагачи из Санкт Петербурга и Лењинградске регије, а организатор намјерава да га наредне године пресели и у Републику Српску.

Динара Беглова из Удружења народне умјетности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске регије, које је организатор фестивала, изјавила је да Удружење уз помоћ и посредништво Представништва Републике Српске у Србији ради на томе да се фестивал наредне године прошири на Српску да и тамо постане лијепа традиција, као што је то случај са Србијом.

Беглова је истакла да, као српска снаха, зна да "Република Српска рађа добре и лијепе синове" и да они који из Русије једном дођу у Србију и Републику Српску "заволе те земље као другу отаџбину".

Директор Представништва Р. Српске у Србији, Млађен Цицовић у Београду у галерији Прогрес, на отварању седмог Фестивала српско-руске културе

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић очекује да ће грађани у Српској видјети Фестивал руског народног стваралаштва већ на љето наредне године и да ће он бити још једна спона два народа која дијеле исте вриједности, а повезује их и православна вјера.

"Представништво Републике Српске организовало је састанак директора Туристичке организације Бањалука са организаторима фестивала и врло је извјесно да ће руски ствараоци своје умијеће током идуће године представити и у Бањалуци", рекао је Цицовић.
Када је ријеч о изложби, Цицовић је рекао да је она сама по себи догађај јер своју традицију и културу представљају српски и руски народ чије је стваралаштво дио свјетске културне баштине.

Фестивал српско - руске културе

Савјетник за културу у Амбасади Русије у Београду Ирина Гњедкова истакла је да овакве манифестације додатно зближавају руски и српски народ и дају прилику да се ближе упознају кроз културу и стваралаштво.

Директор Туристичке организације Србије Миодраг Поповић оцијенио је да је културна сарадња Србије и Русије све интензивнија, те додао да га посебно радује што се Београд ове године први пут представља на Новогодишњем фестивалу у Москви.

Извор: СРНА

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3402
Број прегледа чланка : 12659626
Имамо 322 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

13.09.2022.год.
Сутра свечано затварање манифестације Дани Српске у Србији 2022.
Опширније...
 
12.09.2022.год.
Сутра у Нишу, Суботици и Новом Саду „Дани Републике Српске”
Опширније...

Претходни догађаји

15.09.2022.год.
Свечано затвoрена манифестација Дани Српске у Србији
Опширније...
 
15.09.2022.год.
Промовисан Рјечник српскога језика за ијекавски изговор
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму