Festival srpsko - ruske kulture naredne godine i u Srpskoj

El. pošta Štampa PDF
23.12.2016.god.
Festival srpsko - ruske kulture naredne godine i u Srpskoj

U galeriji "Progres" u Beogradu otvoren je sedmi Festival srpsko-ruske kulture na kojem učestvuju izlagači iz Sankt Peterburga i Lenjingradske regije, a organizator namjerava da ga naredne godine preseli i u Republiku Srpsku.

Dinara Beglova iz Udruženja narodne umjetnosti i zanatstva Sankt Peterburga i Lenjingradske regije, koje je organizator festivala, izjavila je da Udruženje uz pomoć i posredništvo Predstavništva Republike Srpske u Srbiji radi na tome da se festival naredne godine proširi na Srpsku da i tamo postane lijepa tradicija, kao što je to slučaj sa Srbijom.

Beglova je istakla da, kao srpska snaha, zna da "Republika Srpska rađa dobre i lijepe sinove" i da oni koji iz Rusije jednom dođu u Srbiju i Republiku Srpsku "zavole te zemlje kao drugu otadžbinu".

Direktor Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović u Beogradu u galeriji Progres, na otvаranju sedmog Festivala srpsko-ruske kulture

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović očekuje da će građani u Srpskoj vidjeti Festival ruskog narodnog stvaralaštva već na ljeto naredne godine i da će on biti još jedna spona dva naroda koja dijele iste vrijednosti, a povezuje ih i pravoslavna vjera.

"Predstavništvo Republike Srpske organizovalo je sastanak direktora Turističke organizacije Banjaluka sa organizatorima festivala i vrlo je izvjesno da će ruski stvaraoci svoje umijeće tokom iduće godine predstaviti i u Banjaluci", rekao je Cicović.
Kada je riječ o izložbi, Cicović je rekao da je ona sama po sebi događaj jer svoju tradiciju i kulturu predstavljaju srpski i ruski narod čije je stvaralaštvo dio svjetske kulturne baštine.

Festival srpsko - ruske kulture

Savjetnik za kulturu u Ambasadi Rusije u Beogradu Irina Gnjedkova istakla je da ovakve manifestacije dodatno zbližavaju ruski i srpski narod i daju priliku da se bliže upoznaju kroz kulturu i stvaralaštvo.

Direktor Turističke organizacije Srbije Miodrag Popović ocijenio je da je kulturna saradnja Srbije i Rusije sve intenzivnija, te dodao da ga posebno raduje što se Beograd ove godine prvi put predstavlja na Novogodišnjem festivalu u Moskvi.

Izvor: SRNA

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2814
Broj pregleda članka : 4064615
Imamo 87 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

02.12.2019.god.
U četvrtak, 5. decembra svečano uručenje književne nagrade IZVOR 2019.
Opširnije...
 
14.11.2019.god.
Кonferencija za medije Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH
Opširnije...

Prethodni događaji

05.12.2019.god.
Uručene književne nagrade „Izvor“ za 2019. godinu: Goranu Vračaru i Velimiru Saviću
Opširnije...
 
15.11.2019.god.
Sarajevo koristi migrante radi promjene etničke strukture
Opširnije...
Преузмите Билтен