Почео пројекат скенирања општина и градова Републике Српске

Ел. пошта Штампа ПДФ

Представништво Републике Српске у Србији покренуло је, у сарадњи са порталом еКапија, пројекат скенирања општина и градова Републике Српске чији је циљ да се са њиховим потенцијалима упознају корисници услуга овог портала и јавности у Србији, Црној Гори и региону.

Пројекат је отпочео скенирањем Требиња са свих аспеката - привредних, културних и  туристичких, а ове информације биће доступне на око 20.000 е-мејл адреса свих значајнијих људи из компанија које се баве бизнисом у региону.

Требиње, град у Републици Српској

Шеф Представништва Млађен Цицовић оцијенио је да регионална присутност и читаност еКапије пружа велике могућности у презентацији потенцијала општина Републике Српске и градова као средина интересантних за улагања или за сарадњу.

Цицовић је истакао да ће ово, поред тога што ће пословни људи из цијелог региона који добијају билтене еКапије, добити увид у капацитете за сарадњу и потенцијална улагања, бити и добар водич свима онима који у Републици Српској планирају одмор, сајмове, едукативне посјете, конгресе, а можда и пресељења.

„Истовремено, информације о градовима и општинама до којих еКапија дође и припреми их за презентацију, и сви могући повољни одговори за сарадњу или улагање у општине и градове у Републици Српској, биће од помоћи Представништву Републике Српске у Србији у сталном послу промовисања Републике Српске у Србији и привредног, културног и туристичког повезивања Србије и Српске“, истиче Цицовић.

Он указује да ће постпандемијско вријеме тражити интензивнију, посебно регионалну сарадњу, те се у том смислу овај посао може схватити као најозбиљнија припрема за бржи опоравак привреде.

Уредник еКапије Теодора Брњош истакла је да је циљ пројекта показати региону којим привредним потенцијалима обилује Република Српска.

„Пројекат почињемо од јула 2020. и то од Медитерана и сунчаног Tребиња - града сунца, вина и платана, што је непретенциозно послало слику оптимизма и жеље да заборавимо оно што је иза нас, иако ће борба и опрезност и даље бити присутни“, рекла је Брњошева.

Према њеним ријечима, слиједи откривање потенцијала свих осталих општина и градова - Подриња, Семберије, Крајине, Херцеговине, са жељом да овај пројекат буде и позив на оптимизам и рађање нових пословних идеја.

Резултати скенирања општина и градова биће објављивани у посебном билтен у оквиру портала еКапија, а билтен  о Требињу доступан је на линку: https://ba.ekapija.com/municipal-scanning/display?id=77

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3255
Број прегледа чланка : 9635700
Имамо 275 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

06.12.2021.год.
Потписивање Меморандума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске у области дипломатског образовања
Опширније...
 
03.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“
Опширније...

Претходни догађаји

08.12.2021.год.
Трибина „Република Српска – враћање отетих уставних надлежности“: Српска ће се политички одбранити
Опширније...
 
26.11.2021.год.
Филигранска плакета фестивала Представништву Српске у Србији
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму