Свечано отварање просторија СПКД „Просвјета“ у Београду

Ел. пошта Штампа ПДФ
22.12.2016.год.
Свечано отварање просторија СПКД „Просвјета“ у Београду

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић ће у петак, 23. децембра, у 12 сати у Палати Београд (Масарикова 5, спрат 13, соба 113) свечано отворити  просторије београдског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“.

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ основано је 1902. године у са циљем очувања српске културе и идентитета у Босни и Херцеговини. Данас на просторима свих српских земаља постоји и успјешно ради велики број одбора овог друштва.

Међу основним циљевима и задацима „Просвјете“, истичу се: проучавање историје и живота Срба; проучавање и његовање српске културне баштине; организовање и подстицање научног, умјетничког и књижевног рада; издавање публикација; ширење и популарисање књиге; чување језичког идентитета српског народа заснованог на вуковској традицији; његовање успомена из прошлости Срба давањем иницијатива и помагањем у оснивању музеја; очување ћириличког писма; оснивање културно-умјетничких друштава; сарадња са институцијама Српске православне цркве итд.

Београдски одбор СПКД „Просвјета“ је непрофитно удружење основнао 2015. године, а посвећено је развоју српског језика и писма, науке, културе, просвјете и умјетности.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2992
Број прегледа чланка : 4949138
Имамо 65 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28.07.2020.год.
Отварање Међународне умјетничке колоније „Крчедин 2020"

Опширније...
 
29.06.2020.год.
Сутра традиционална признања Њ.К.В. Престолонасљедника Александра
Опширније...

Претходни догађаји

03.08.2020.год.
Први дио међународне умјетничке колоније у Крчедину
Опширније...
 
30.06.2020.год.
Традиционално признање најбољиим матурантима средњих школа Србије и Републике Српске ни пандемија вируса конора није прекинула
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму