Предсједник Србије приредио пријем за дјецу из Српске

Ел. пошта Штампа ПДФ
28.12.2016.год.
Предсједник Србије приредио пријем за дјецу из Српске

Предсједник Србије Томислав Николић приредио је данас пријем за дјецу без родитељског старања и дјецу удружења родитеља са четверо и више дјеце из Републике Српске.

Пријем за дјецу из Српске код Предсједника Србије

Николић је дјеци из Требиња, Бањалуке и Бијељине поручио да никада неће бити сами, те да су њихове породице и Србија и РепубликаСрпска.

"Србија ће помагати Српску јер је нашем народу с обе стране Дрине потребно још пуно помоћи", рекао је Николић у обраћању у Предсједништву Србије.

Предсједник Србије пожелио им је да „лепо и мирно, у срећи и радости, дочекају Нову годину, Божић и све празнике које славе”.

Желим да вам следећа година буде лепша од ове, да лепо и мирно у срећи и радости дочекате Нову годину, Божић и све празнике које славите, и да се осећате као део наше велике породице, рекао је Николић.

За 42 малишана из Српске, ученике основних школа, изведен је свечани програм посвећен Божићу и Новој години, коме је са предсједником Србије Томислава Николићем, присуствовао и Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

Директор Представништва Р. Српске у Србији, Млађен Цицовић са дјецом из Српске у посјети код предсједника Србије, Томислава Николића

Прва група од 8 малишана из Требиња допутовала је прва синоћ у Београд, и током дана су посјетили музеј Милутина Миланковића и били су гости у просторијама  Представништва Републике Српске у Србији гдје је за њих приређен ручак..

Дјеца су након Предсједништва Србије, посјетила и Скупштину Града Београда, као и "Геозавод" гдје су разгледали макету "Београда на води". На савској променади у Чаробном граду, приређена је дјечија журка за госте из Српске, и уз дружење подијељени празнични пакетићи. У поподневним часовима, малишани су аутобуском туром уз помоћ Туристичке организације Београда, обишли окићени град и знаменитости. Током вечери је приређена дјечија позоришна представа а дјецу је посјетио помоћник министра просвјете Љубиша Антонијевић.

 

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму