U Beogradu otvorene prostorije odbora "Prosvjete"

El. pošta Štampa PDF
23.12.2016.god.
U Beogradu otvorene prostorije odbora "Prosvjete"

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović danas je u Palati Beograd svečano otvorio prostorije beogradskog odbora SPKD "Prosvjeta".

Formiranjem odbora i otvaranjem prostorija "Prosvjete", Predstavništvo Republike Srpske lakše će raditi na promociji Srpske i podsticanju i jačanju saradnje srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine, ali i razvoju srpskog jezika, pisma, kulture, nauke, običaja i vjere, rekao je Cicović.

On je najavio da će Predstavništvo sve više stavljati projekte "Prosvjete" u svoje programe, te je izrazio uvjerenje da će njeno djelovanje predstavljati značajan iskorak, prije svega, na razvoju srpskog jezika i pisma, nauke i očuvanju kulture i tradicije.
- Ovo će postati adresa na kojoj ćemo se okupljati i razgovarati o izuzetno važnim stvarima za naš narod u ovom izuzetno teškom trenutku - rekao je Cicović.

Direktor Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađen Cicović sa predsjednikom beogradskog odbora Prosvjete Milimirom Mučibabićem

Predsjednik beogradskog odbora "Prosvjete" Milimir Mučibabić zahvalio je Predstavništvu Srpske za pomoć u otvaranju prostorija, te istakao da se to ne bi ostvarilo bez angažmana Cicovića.

Mučibabić je rekao da "Prosvjeta" ima namjeru da realizuje projekte u izdavačkoj djelatnosti i da, osim časopisa "Zora", objavi i monografiju pod naslovom "20. vijek kao vijek genocida nad Srbima".
- Monografija bi bila prevedena na engleski i poslata u svijet posredstvom srpskih diplomatskih predstavništava jer mi znamo šta je s nama bilo, ali ovaj drugi svijet ne zna - naveo je Mučibabić.

On je danas uručio povelju Cicoviću za izuzetan doprinos snaženju kulturne misije "Prosvjete".

SPKD "Prosvjeta" osnovano je 1902. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta u BiH.

Beogradski odbor "Prosvjete" osnovan je 2015. godine, a posvećeno je razvoju srpskog jezika i pisma, nauke, kulture prosvjete i umjetnosti.

Izvor: SRNA

 

Najava događaja

08.12.2023.god.
Predstava „Milka i Neđo” 10. decembra u Beogradu
Opširnije...
 
04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму