Почетна Активности Просвјетна сарадња

Просвјетна сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

У циљу унапређења просвјетне сарадње, Представништво ради на подстицању сарадње између школа и факултета из Републике Српске и Србије, као и на повезивању младих из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу просвјетне сарадње и сарадње са младима за 2019. годину

Светосавски књижевни конкурс и Светосавски ликовни конкурс

Представништво већ 16 година подржава и учествује у спровођењу већ традиционалних Светосавског књижевног и ликовног конкурса који сваке године у новембру расписује Друштво „Свети Сава“ за све ученике основних и средњих школа из Србије, Републике Српске, Црне Горе и дијаспоре. Сваке године ђаци из Републике Српске освајају награде на овим конкурсима.
Представништво ће и у 2019. години подржати и учествовати у организовању свечаног уручивања награда на ова два конкурса.

 

Ученици и студенти музике на интернационалној музичкој манифестацији „Београдски Шопен фест“

„Београдски Шопен фест“ (БШФ) је интернационална културно-образовна манифестација чији је домаћин од 2012. године Музичка школа „Станковић“ из Београда. Одржава се уз подршку амбасада Републике Пољске и Швајцарске у Београду, Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда. Ова манифестација популарише класичну музику, представљајући стваралаштво једног од највећих композитора човјечанства Фредерика Шопена. Као интернационална професионално – стручна манифестација, БШФ окупља превасходно музичку омладину и представнике струке, стручну музичку јавност, еминентне госте из Србије, региона  и иностранства, али и све љубитеље музичке умјетности.
Представништво ће и у 2019. години подржати организовање ове манифестације у којој учествују и ученици, студенати и професори музичких школа и академија из Републике Српске.

 

Пријем за најбоље матуранте средњих школа у Србији и Републици Српској

Фондација Престолонаследника Александра II за образовање сваке године организује пријем за најбоље ученике на којем додјељује похвалнице и поклоне ђацима генерације свих средњих школа у Србији. Уз подршку и помоћ Представништва Републике Српске у Србији, већ четврту годину за редом на пријему су заједно са најуспјешнијим ученицима из Србије и најуспјешнији ученици из Републике Српске.
Представништво  Републике Српске у Србији и  Министарство просвјете и културе Републике Српске настојаће  да и  у 2019. години обезбиједе да на пријему учествују најбољи ученици средњих школа из Републике Српске.


Студијска посјета младих из Републике Српске Београду

Представништво већ неколико година, у сарадњи са  Феријалним  савезом  Републике Српске, учествује у организацији студијске посјете младих из Републике Српске Београду. Настојаћемо да и у 2019. години са институцијама и установама из Београда договоримо посјете младима из Републике Српске и омогућимо да бесплатно посјете значајне институције и упознају културна добра и знаменитости Београда.

 

Реализацију и информације о овим активностима можете пратити у рубрици Актуелности.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2791
Број прегледа чланка : 3952809
Имамо 68 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

08.11.2019.год.
Конференција за медије: Интернационални фестивал студентских позоришта „Кестенбург“
Опширније...
 
26.10.2019.год.
У недјељу промоција књиге Птице и друге драме Сање Савић
Опширније...

Претходни догађаји

12.11.2019.год.
У суботу у Бањалуци почиње „Кестенбург"
Опширније...
 
27.10.2019.год.
Успјешан наступ Републике Српске на 64. Међународном београдском сајму књига
Опширније...
Преузмите Билтен