Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

На пољу спортске сарадње Представништво ради на подстицању и унапређењу непосредне сарадње између спортских организација и удружења из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2017. годину

Подршка спортским такмичењима која организују завичајна удружења

Представништво ће и даље пружати подршку организовању спортских такмичења која организују завичајна удружења Срба из БиХ. За 2016. годину планирано је да подржимо идеју завичајних удружења и узмемо учешће у организацији Купа Републике Српске у малом фудбалу у оквиру којег би се финалне утакмице играле наизмјенично у Београду, Суботици и Новом Саду.

 

Рафтинг регата Бањалука – Београд

Рафтинг регату Бањалука - Београд организују Рафтинг клуб „Кањон" из Бањалуке и Наутички клуб „Лиман" из Београда у сарадњи са Представништвом, а уз подршку Рафтинг савеза Србије, Кајак, кану и рафтинг савез Републике Српске и туристичких организација Београда и Бањалуке. Регата се организује у циљу јачања специјалних паралелних веза између Републике Српске и Србије, а то је уједно добра прилика за промоцију спорта, туризма и очувања здраве животне средине у свим мјестима кроз која пролази. Од 2015. године у регати учествују и момци који су учествовали у спасавању људи и имовине приликом великих поплава које су задесиле Републику Српску. Представништво ће и у 2017. години подржати неведену регату.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и у 2017. години подржати Сусрете спортиста ратних-војних инвалида из Требиња и Београда. Манифестација се већ традиционално  одржава у другој половини јуна. Ријеч је о спортистима ратним војним инвалидима, који се такмиче у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах, а 2016. године једанаести по реду сусрети су били у Требињу.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства"

Представништво ће и у 2017. години подржати ову манифестацију коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ у Београду у којој ће учествовати и пет падобранаца из Републике Српске.

У 2016. години током два дана програма на аеродрому „Лисичији јарак“ падобранци су са висине од 1.000 м изводили скокове, такмичећи се у прецизности доскока на циљ.

Заједно са српским падобранцима скакале су и  колеге из Русије, Француске, Бугарске, Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Републике Српске.

 

Међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука 2017

Имајући у виду да је Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка 2015. године примила у чланство и Међународну бициклистичку трку Београд - Бањалука, те значај овог спортског догађаја подигла на висок ниво, Представништво ће и у 2017 пружити подршку организовању и реализацији једанаесте јубиларне трке која ће се одржати од 29 – 30. aприла.

 

Завичајни куп Републике Српске у малом фудбалу у Србији

Право учешћа у овом КУП-у имају сва завичајна удружења из Републике Српске у Србији и физичка лица (учлањена у завичајне клубове и удружења) која живе и раде у Србији а рођени су или воде поријекло са простора Републике Српске и БиХ. Смисао је прије свега јачање веза u подстицај  пријатељства и међусобно упознавање младих из Републике Српске који живе и раде у Србији, као најбоља промоција Републике Српске и родног краја. Посебан циљ је промоција здравог спортског живота и фер плеј игре између свих играча и екипа. Побједницима „Завичајног купа Републике Српске“ на крају такмичења биће уручене награде, медаље и пехари од стране највиших државних личности Републике Српске на дан финала купа.

Правила и пропозиције за такмичења у 2017. години биће објављени на сајту Представништва.

У 2016. години Завичајни КУП је био у четири мјеста: Београду, Суботици, Зрењанину и Новом Саду – Темерину, а ове године планирамо проширење такмичења. 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2134
Број прегледа чланка : 1875875
Имамо 33 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

15.08.2017.год.
У сриједу "Лицидерско срце" у Вишеграду
Опширније...
 
14.08.2017.год.
Почиње девети Међународни дјечји фестивал фолклора “Лицидерско срце”
Опширније...

Претходни догађаји

15.08.2017.год.
Отворен фестивал "Лицидерско срце"
Опширније...
 
08.08.2017.год.
Фестивал фолклора "Лицидерско срце" од 14. до 18. августа
Опширније...
Преузмите Билтен