Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Представништво ради на успостављању и развијању сарадње између спортских организација и спортских савеза Републике Српске и Србије. С обзиром да је до сада потписано неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије, Представништво ће се по потреби укључивати у реализацију договорених активности. Као и до сада Представништво ће спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2020. годину

Подршка спортистима из Републике Српске приликом њихових наступа у Србији

У протеклом периоду потписано је неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије и интензивирана је сарадња између спортских организација. Представништво ће се, по потреби, укључивати у реализацију договорених активности и, као и до сада, спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.

 

Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука

Представништво ће пружити подршку у организовању и реализацији и наредне 14. Међународне бициклистичке трке Београд -Бања Лука која ће се одржати у периоду од  21. до 25. априла 2020. године. Ова трка је први пут стартовала 2007. године, те се исте године нашла у календару Свјетске бициклистичке уније УЦИ, а након 13 издања трка је једна од највећих спортских догађаја у обје земље, и са оценом 10 и уласком у 50 најбоље организованих трка на свијету свих времена, постала је симоб бициклизма и два града које спаја.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства“

Представништво ће и ове године подржати одржавање међународне манифестације „Балкански скок пријатељства“ коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије. На овој манифестацији која се изводи на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ сваке године учествују и падобранци из Републике Српске.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и у 2020. години подржати одржавње традиционалне манифестације „Спортски сусрети ратних-војних инвалида из Требиња и Београда“. Спортисти ратни војни инвалиди из Требиња и Београда такмиче се у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3441
Број прегледа чланка : 13178764
Имамо 231 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.11.2022.год.
Фестивал студенских позоришта „Кестенбург 2023“
Опширније...
 
17.11.2022.год.
Састaнак о заштити имовинских права Срба у Федерацији БиХ
Опширније...

Претходни догађаји

25.11.2022.год.
Отварање фестивала „Кестенбург“ 19. фебруара у Београду
Опширније...
 
19.11.2022.год.
Срби имају законску могућност и моралну обавезу да спријече отимање своје имовине
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму