Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

На пољу спортске сарадње Представништво ради на подстицању и унапређењу непосредне сарадње између спортских организација и удружења из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2017. годину

Подршка спортским такмичењима која организују завичајна удружења

Представништво ће и даље пружати подршку организовању спортских такмичења која организују завичајна удружења Срба из БиХ. За 2016. годину планирано је да подржимо идеју завичајних удружења и узмемо учешће у организацији Купа Републике Српске у малом фудбалу у оквиру којег би се финалне утакмице играле наизмјенично у Београду, Суботици и Новом Саду.

 

Рафтинг регата Бањалука – Београд

Рафтинг регату Бањалука - Београд организују Рафтинг клуб „Кањон" из Бањалуке и Наутички клуб „Лиман" из Београда у сарадњи са Представништвом, а уз подршку Рафтинг савеза Србије, Кајак, кану и рафтинг савез Републике Српске и туристичких организација Београда и Бањалуке. Регата се организује у циљу јачања специјалних паралелних веза између Републике Српске и Србије, а то је уједно добра прилика за промоцију спорта, туризма и очувања здраве животне средине у свим мјестима кроз која пролази. Од 2015. године у регати учествују и момци који су учествовали у спасавању људи и имовине приликом великих поплава које су задесиле Републику Српску. Представништво ће и у 2017. години подржати неведену регату.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и у 2017. години подржати Сусрете спортиста ратних-војних инвалида из Требиња и Београда. Манифестација се већ традиционално  одржава у другој половини јуна. Ријеч је о спортистима ратним војним инвалидима, који се такмиче у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах, а 2016. године једанаести по реду сусрети су били у Требињу.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства"

Представништво ће и у 2017. години подржати ову манифестацију коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ у Београду у којој ће учествовати и пет падобранаца из Републике Српске.

У 2016. години током два дана програма на аеродрому „Лисичији јарак“ падобранци су са висине од 1.000 м изводили скокове, такмичећи се у прецизности доскока на циљ.

Заједно са српским падобранцима скакале су и  колеге из Русије, Француске, Бугарске, Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Републике Српске.

 

Међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука 2017

Имајући у виду да је Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка 2015. године примила у чланство и Међународну бициклистичку трку Београд - Бањалука, те значај овог спортског догађаја подигла на висок ниво, Представништво ће и у 2017 пружити подршку организовању и реализацији једанаесте јубиларне трке која ће се одржати од 29 – 30. aприла.

 

Завичајни куп Републике Српске у малом фудбалу у Србији

Право учешћа у овом КУП-у имају сва завичајна удружења из Републике Српске у Србији и физичка лица (учлањена у завичајне клубове и удружења) која живе и раде у Србији а рођени су или воде поријекло са простора Републике Српске и БиХ. Смисао је прије свега јачање веза u подстицај  пријатељства и међусобно упознавање младих из Републике Српске који живе и раде у Србији, као најбоља промоција Републике Српске и родног краја. Посебан циљ је промоција здравог спортског живота и фер плеј игре између свих играча и екипа. Побједницима „Завичајног купа Републике Српске“ на крају такмичења биће уручене награде, медаље и пехари од стране највиших државних личности Републике Српске на дан финала купа.

Правила и пропозиције за такмичења у 2017. години биће објављени на сајту Представништва.

У 2016. години Завичајни КУП је био у четири мјеста: Београду, Суботици, Зрењанину и Новом Саду – Темерину, а ове године планирамо проширење такмичења. 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2254
Број прегледа чланка : 2170546
Имамо 84 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

10.01.2018.год.
Пјесници из Српске на 20. Карађорђевачким прелима
Опширније...
 
08.01.2018.год.
Обиљежавање Дана Републике Српске у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

12.01.2018.год.
Књижевно вече пјесника из Српске у селу солунских добровољаца
Опширније...
 
09.01.2018.год.
Дан Републике Српске обиљежен и у Новом Саду
Опширније...
Преузмите Билтен