Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Протеклих година дошло је до значајног интензивирања сарадње у области спорта, покренуто је више активности у циљу успостављања и развијања сарадње између спортских организација и спортских савеза Републике Српске и Србије. С обзиром да је до сада потписано неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије, Представништво ће се по потреби укључивати у реализацију договорених активности и, као и до сада, спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србијиа пољу спортске сарадње Представништво ради на подстицању и унапређењу непосредне сарадње између спортских организација и удружења из Републике Српске и Србије.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2019. годину

Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука 2019. године

Представништво ће пружити подршку у организовању и реализацији 13. Међународне бициклистичке трке Београд-Бања Лука која ће се ове године одржати у периоду од 18. до 21. априла.  По први пут до сада ова бициклистичка трка ће се возити у четири етапе умјесто досадашње двије, а посјећамо да је Међународна асоцијација организатора бициклистичких трка 2015. године примила у чланство и Међународну бициклистичку трку Београд – Бања Лука, те је значај овог спортског догађаја добио још више на значају.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства“

Представништво ће и у 2019. години подржати одржавање међународне манифестације „Балкански скок пријатељства“, коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ у Београду, а у њој учествују и падобранци из Републике Српске. Ова манифестације се држава на аеродрому "Лисичији јарак" у Београду.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и ове године подржати одржавње манифестације „Спортски сусрети ратних војних инвалида из Требиња и Београда“. Манифестација се већ традиционално одржава у Београду у другој половини јуна. Ријеч је о спортистима ратним војним инвалидима из Требиња и Београда, који се такмиче у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу.

 

Завичајни куп Републике Српске у малом фудбалу у Србији

Представништво сваке године помаже и учествује у организацији Завичајног купа Републике Српске (у малом фудбалу) на којем право учешћа имају сва завичајна удружења из Републике Српске и физичка лица (учлањена у завичајне клубове) која живе и раде у Србији, а рођени су или воде поријекло са простора Републике Српске, па ћемо тако урадити и наредне, 2019. године. Смисао је прије свега у јачању веза и подстицају  пријатељства, као и упознавању младих из Републике Српске који живе и раде у Србији, што је одлична промоција Републике Српске и завичаја. Посебан циљ је промоција здравог спортског живота и фер игре између свих играча и екипа. Побједницима "Завичајног КУП-а Републике Српске" на крају такмичења се уручују награде, медаље и пехари. Правила и пропозиције такмичења ће бити објављени на сајту Представништва. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2835
Број прегледа чланка : 4216523
Имамо 69 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

07.01.2020.год.
Дан Републике Српске Крајишници у Новом Саду славе дан раније: 8. јануара
Опширније...
 
25.12.2019.год.
Горан Врачар добитник награде „Растко Петровић“ за поезију
Опширније...

Претходни догађаји

09.01.2020.год.
Дан Републике Српске прослављен данас и у Суботици
Опширније...
 
09.01.2020.год.
У Новом Саду свечаност поводом Дана Републике Српске
Опширније...
Преузмите Билтен