Почетна Актуелности Најава догађајa Светосавске награде и признања 2017. године
Ел. пошта Штампа ПДФ
20.01.2017.год.
Светосавске награде и признања 2017. године

Друштво "Свети Сава" ће у суботу 21. јануара ове године, у 12.00 сати, у Народној библиотеци Србије у Београду, прославити своју славу и додијелити награде и признања установама и појединцима.

Овогодишњи добитници високог признања, Плакете Друштва "Свети Сава" која се додјељује "за посебни допринос активностима Друштва, а на добробит српског народа" су Педагошки музеј у Београду, Коло српских сестара и ЈП "Службени гласник".

На свечаности ће бити додјељене и награде добитницима на традиционалном Светосавском књижевном конкурсу за ученике основних и средњих школа Србије, Републике Српске и дијаспоре. Велику награду освојила је Милица М. Јанковић, ученица Земунске гимназије, док су прве награде припале Јовани Костадиновић из Ниша и Уни Милић из Смедерева у конкуренцији основних школа, а Душану Мирчетићу из Зајечара и Ивани Лажетић из Гацка (Република Српска) у конкуренцији средњих школа. Милош Јевтић из допунске основне школе у Базелу, Швајцарска - добитник је специјалне награде.

Друштво “Свети Сава” је најстарије активно српско грађанско друштво које ове године обиљежава 131 годину постојања и 23 године од обнове (о Савиндану 1994. године). Основано је са циљем ширења просвјете и културе, његовања националних осјећања и вриједности светосавске традиције.

У својим активностима Друштво ради на издавању пригодних књига, годишњег часописа „Братство“, сарадњи са школама и црквама, организовању редовног Светосавског конкурса за ученике основних и средњих школа у Србији, Српској, региону и расијању и ширењу пододбора у Србији и српској дијаспори.

Представништво Републике Српске у Србији још од 2003. године подржава и учествује у спровођењу традиционалног Светосавског књижевног конкурса који сваке године у новембру расписује Друштво „Свети Сава“ из Београда за све ученике основних и средњих школа из Србије, Републике Српске и дијаспоре. Такође, Представништво сарађује са Пододбором Друштва „Свети Сава“ у Републици Српској који расписује Светосавски конкурс за најбоље ликовне радове ученика основних школа у Србији, Српској и дијаспори.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 1992
Број прегледа чланка : 1610858
Имамо 47 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

21.03.2017.год.
Конференција за медије поводом манифестације „Сусрети српских земаља“
Опширније...
 
20.03.2017.год.
Дани Дјечијег позоришта Републике Српске у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

22.03.2017.год.
"Сусрети српских земаља" од 30. марта до 2. априла
Опширније...
 
22.03.2017.год.
Отворени Дани Дјечијег позоришта Републике Српске у Београду
Опширније...
Преузмите Билтен