Почетна Актуелности Најава догађајa Светосавске награде и признања 2017. године
Ел. пошта Штампа ПДФ
20.01.2017.год.
Светосавске награде и признања 2017. године

Друштво "Свети Сава" ће у суботу 21. јануара ове године, у 12.00 сати, у Народној библиотеци Србије у Београду, прославити своју славу и додијелити награде и признања установама и појединцима.

Овогодишњи добитници високог признања, Плакете Друштва "Свети Сава" која се додјељује "за посебни допринос активностима Друштва, а на добробит српског народа" су Педагошки музеј у Београду, Коло српских сестара и ЈП "Службени гласник".

На свечаности ће бити додјељене и награде добитницима на традиционалном Светосавском књижевном конкурсу за ученике основних и средњих школа Србије, Републике Српске и дијаспоре. Велику награду освојила је Милица М. Јанковић, ученица Земунске гимназије, док су прве награде припале Јовани Костадиновић из Ниша и Уни Милић из Смедерева у конкуренцији основних школа, а Душану Мирчетићу из Зајечара и Ивани Лажетић из Гацка (Република Српска) у конкуренцији средњих школа. Милош Јевтић из допунске основне школе у Базелу, Швајцарска - добитник је специјалне награде.

Друштво “Свети Сава” је најстарије активно српско грађанско друштво које ове године обиљежава 131 годину постојања и 23 године од обнове (о Савиндану 1994. године). Основано је са циљем ширења просвјете и културе, његовања националних осјећања и вриједности светосавске традиције.

У својим активностима Друштво ради на издавању пригодних књига, годишњег часописа „Братство“, сарадњи са школама и црквама, организовању редовног Светосавског конкурса за ученике основних и средњих школа у Србији, Српској, региону и расијању и ширењу пододбора у Србији и српској дијаспори.

Представништво Републике Српске у Србији још од 2003. године подржава и учествује у спровођењу традиционалног Светосавског књижевног конкурса који сваке године у новембру расписује Друштво „Свети Сава“ из Београда за све ученике основних и средњих школа из Србије, Републике Српске и дијаспоре. Такође, Представништво сарађује са Пододбором Друштва „Свети Сава“ у Републици Српској који расписује Светосавски конкурс за најбоље ликовне радове ученика основних школа у Србији, Српској и дијаспори.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2328
Број прегледа чланка : 2430384
Имамо 75 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

22.05.2018.год.
Промоција књиге Ненада Кецмановића Хроника немогуће државе
Опширније...
 
18.05.2018.год.
У Београду пројекција филма „Крст над јамом“ и изложба „Тамо где праведници почивају“
Опширније...

Претходни догађаји

24.05.2018.год.
Представљена књига Ненада Кецмановића Хроника немогуће државе
Опширније...
 
21.05.2018.год.
Одржана београдска пројекција филма „Крст над јамом“
Опширније...
Преузмите Билтен