Почетна Актуелности Најава догађајa Конференција за медије поводом деветог Међународног дечијег фестивала „ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ“
07.08.2017.год.
Конференција за медије поводом деветог Међународног дјечјег фестивала "Лицидерско срце"

У уторак, 8. августа, у 14 сати у Свечаној сали Скупштне града Београда (Драгослава Јовановића 2) биће одржана конференција за медије поводом деветог по реду Међународног дјечјег фестивала "Лицидерско срце," који ће се одржати од 14. до 18. августа у Србији и Републици Српској.

На конференцији ће говорити:

• Гордана Пауновић, предсједница Организационог одбора манифестације „Лицидерско срце“,
  • Петар Благојевић, члан градског Већа за друштвене делатности Града Ужица,
  • Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији,
  • Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда,
  • Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, и
  • Владан Бојић, директор Сектора за маркетинг и комуникације „Телеком Србија“.

Као свoјеврсна најава фестивала, у Београду ће у уторак, 8. августа, од 19 часова бити одржан дефиле дјечијих фолклорних ансамбала Кнез Михаиловом улицом. Дефиле ће се кретати од почетка Кнез Михаилове улице до Трга Републике.

Овај фестивал се налази на листи свјетских фестивала CIOFF-а, а ове године ће угостити око 1.000 учесника из 25 ансамбала из десет земаља: Кине, Турске, Пољске, Грчке, Румуније, Перуа, Македоније, Бугарске, Републике Српске и Србије.

Фестивал се одржава под покровитељством Кабинета председника Републике Србије, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Организатор фестивала је Удружења грађана „ЕРА“ из Ужица, а суорганизатори су Град Ужице, Туристичка организација Златибор, као и Представништво Републике Српске у Србији, јер се дио фестивалских активности реализује у Вишеграду, тако да фестивал има карактер прекограничне манифестације од значаја за Републику Србију и Републику Српску.

Поставите питање
Број прегледа чланка : 1993742

23.10.2017.год.
Патријарх Иринеј на промоцији пројекта о страдању српског народа „Душу нису убили“

20.10.2017.год.
Министар Малешевић у понедјељак отвара репрезентативни наступ Републике Српске на 62. Међународном београдском сајму књига

22.09.2017.год.
Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић синоћ у Новом Саду свечано затворила манифестацију „Дани Српске у Србији“, одмах потом почеле припреме за „Дане Српске у Србији“ 2018.

22.09.2017.год.
Годишњи сусрет лидера Српске и Србије јуче у Београду у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“