Почетна Актуелности Најава догађајa Жељка Цвијановић сутра у Српском народном позоришту у Новом Саду свечано затвара манифестацију „Дани Српске у Србији“
Ел. пошта Штампа ПДФ
20.09.2017.год.
Жељка Цвијановић сутра у Српском народном позоришту у Новом Саду свечано затвара манифестацију „Дани Српске у Србији“

Сутра, посљедњег дана овогодишње манифестације „Дани Српске у Србији“, биће и добрих програма и значајних гостију, као што је било и у претходних шест дана.

У Београду у 12 сати, у вили Републике Српске, Ужичка 5, о могућности стварања јединствене регионалне платформе за боље пословно окружење говориће представници влада Србије и Српске, градова и општина из  Српске и Србије, најуспјешнијих компанија у региону, међународне заједнице и дипломатског кора. Циљ овог Форум за успостављање заједничког оквира за пословање у региону је покретање дијалога о усаглашавању услова пословања у региону кроз размјену искустава, представљања најбољих примјера у пракси и програма за креирање повољног пословног амбијента. Форум организује Представништво Републике Српске у Србији у сарадњи са Националном алијансом за  локални економски развој (НАЛЕД).

У Новом Саду у 19 сати у Српском народном позоришту, сцена „Јован Ђорђевић“, Позоришни трг 1, почеће свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији“. Очекује се да ће се пригодном бесједом обратити Игор Мировић, председник Покрајинске Владе Војводине, а манифестацију свечано затворити предсједница Владе Републике Српске госпођа Жељка Цвијановић. У умјетничком дијелу програма биће опера „Кнез Иво од Семберије“ у извођењу Хора и оркестра Српског народног позоришта. Либрето је (1911)  написао Бранислав Нушић. Оперу „Кнез Иво од Семберије“ у Српском народном позоришту режирао је и дириговаће Александар Којић. Хор је припремила: Весна Кесић Крсмановић.

Публика ће прије програма свечаног затварања манифестације „Дани Српске у Србији" имати прилику да у доњем фоајеу Велике дворане („Јован Ђорђевић") види изложбу „Кнез Иво од Семберије - од Филипа Вишњића до Исе Бајића". Изложбу је приредио Хаџи Зоран Лазин са сарадницима, а реализовало Мало историјско друштво из Новог Сада.

Као и претходног дана, у Новом Саду ће од 11 до 21, на Тргу испред Градске куће, бити презентација туризма Републике Српске.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2377
Број прегледа чланка : 2536276
Имамо 91 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

03.07.2018.год.
Почиње „Тесла глобал форум“
Опширније...
 
29.06.2018.год.
Тематска конференција „Република Српска и Србија у промењеним геополитичким приликама“
Опширније...

Претходни догађаји

04.07.2018.год.
Отворен „Тесла голобал форум“
Опширније...
 
02.07.2018.год.
Одржана конференција „Србија и Република Српска у промењеним геополтичким приликама“
Опширније...
Преузмите Билтен