Почетна Актуелности Најава догађајa Промоцијa књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића
Ел. пошта Штампа ПДФ
31.01.2018.год.
Промоцијa књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића

У четвртак, 1. фебруара, у 19 сати у великој сали општине Нови Београд (Булевар Михајла Пупина 167) одржаће се промоција књижевних дјела Миленка Аврамовића.

О стваралаштву Миленка Аврамовића, пуковника и књижевника, говориће Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, Ранка Срдић-Милић, пјесникиња, Мићо Грубор, генерал у пензији, и Љиљана Булатовић, књижевница. Програм ће обогатити рецитације Гојка Шашића и Јелене Марковић, као и наступ КУД-а  „Ћирило и Методије“ из Бусија.

Миленко Аврамовић је рођен 1959. године у селу Вуковићи, општина Милићи, а изненада je преминуо у марту 2016. године у Београду. Био је пуковник Војске Републике Српске у пензији и активни учесник рата у БиХ од 1992. до 1995. године. Током свог живота написао је низ романа („Одложено венчање“, „Бићу део тебе“, „Љубав у загрљају смрти“, „Стена љубави“, „Мајка“). Најпознатије дјело Миленка Аврамовића је роман „Мајка“, за који је инспирацију добио након последњег сусрета са генералом Ратком Младићем и официрима Војске Републике Српске, на којем им је Младић саопштио да су за стварање Српске најзаслужније мајке које су изгубиле синове. Био је један од оснивача и дугогодишњи предсједник Завичајног удружења Бирач Дрина. Одликован је Медаљом заслуга за народ, коју му је уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик 2016. године.

Књижевно вече се одржава у организацији Завичајног удружења Бирач Дрина, а уз подршку Представништва Републике Српске у Србији и општине Нови Београд.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2392
Број прегледа чланка : 2593174
Имамо 84 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

14.08.2018.год.
Свечано отварање Фестивала „Лицидерско срце”
Опширније...
 
07.08.2018. год.
Конференција за медије поводом јубиларног 10. Међународног дјечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“
Опширније...

Претходни догађаји

08.08.2018.год.
Дјечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ од 15. до 19. августа
Опширније...
 
08.08.2018.год.
Представљена књига „Сребреница - раскринкавање лажног самооптуживања“
Опширније...
Преузмите Билтен