Почетна Актуелности Најава догађајa Промоцијa књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића
Ел. пошта Штампа ПДФ
31.01.2018.год.
Промоцијa књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића

У четвртак, 1. фебруара, у 19 сати у великој сали општине Нови Београд (Булевар Михајла Пупина 167) одржаће се промоција књижевних дјела Миленка Аврамовића.

О стваралаштву Миленка Аврамовића, пуковника и књижевника, говориће Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, Ранка Срдић-Милић, пјесникиња, Мићо Грубор, генерал у пензији, и Љиљана Булатовић, књижевница. Програм ће обогатити рецитације Гојка Шашића и Јелене Марковић, као и наступ КУД-а  „Ћирило и Методије“ из Бусија.

Миленко Аврамовић је рођен 1959. године у селу Вуковићи, општина Милићи, а изненада je преминуо у марту 2016. године у Београду. Био је пуковник Војске Републике Српске у пензији и активни учесник рата у БиХ од 1992. до 1995. године. Током свог живота написао је низ романа („Одложено венчање“, „Бићу део тебе“, „Љубав у загрљају смрти“, „Стена љубави“, „Мајка“). Најпознатије дјело Миленка Аврамовића је роман „Мајка“, за који је инспирацију добио након последњег сусрета са генералом Ратком Младићем и официрима Војске Републике Српске, на којем им је Младић саопштио да су за стварање Српске најзаслужније мајке које су изгубиле синове. Био је један од оснивача и дугогодишњи предсједник Завичајног удружења Бирач Дрина. Одликован је Медаљом заслуга за народ, коју му је уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик 2016. године.

Књижевно вече се одржава у организацији Завичајног удружења Бирач Дрина, а уз подршку Представништва Републике Српске у Србији и општине Нови Београд.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2438
Број прегледа чланка : 2769608
Имамо 95 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.10.2018. год.
Јубиларни, десети наступ Републике Српске на Међународном београдском сајму књига
Опширније...
 
21.09.2018.год.
Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

23.09.2018.год.
Стевандић: Не дозволити да они који су затровали односе у Српској пренесу раздор у Србију
Опширније...
 
09.09.2018.год.
Министар Клокић јуче у Суботици званично затворио манифестацију Дани Републике Српске у Србији 2018.
Опширније...
Преузмите Билтен