Почетна Актуелности Најава догађајa Промоцијa књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића
Ел. пошта Штампа ПДФ
31.01.2018.год.
Промоцијa књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића

У четвртак, 1. фебруара, у 19 сати у великој сали општине Нови Београд (Булевар Михајла Пупина 167) одржаће се промоција књижевних дјела Миленка Аврамовића.

О стваралаштву Миленка Аврамовића, пуковника и књижевника, говориће Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, Ранка Срдић-Милић, пјесникиња, Мићо Грубор, генерал у пензији, и Љиљана Булатовић, књижевница. Програм ће обогатити рецитације Гојка Шашића и Јелене Марковић, као и наступ КУД-а  „Ћирило и Методије“ из Бусија.

Миленко Аврамовић је рођен 1959. године у селу Вуковићи, општина Милићи, а изненада je преминуо у марту 2016. године у Београду. Био је пуковник Војске Републике Српске у пензији и активни учесник рата у БиХ од 1992. до 1995. године. Током свог живота написао је низ романа („Одложено венчање“, „Бићу део тебе“, „Љубав у загрљају смрти“, „Стена љубави“, „Мајка“). Најпознатије дјело Миленка Аврамовића је роман „Мајка“, за који је инспирацију добио након последњег сусрета са генералом Ратком Младићем и официрима Војске Републике Српске, на којем им је Младић саопштио да су за стварање Српске најзаслужније мајке које су изгубиле синове. Био је један од оснивача и дугогодишњи предсједник Завичајног удружења Бирач Дрина. Одликован је Медаљом заслуга за народ, коју му је уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик 2016. године.

Књижевно вече се одржава у организацији Завичајног удружења Бирач Дрина, а уз подршку Представништва Републике Српске у Србији и општине Нови Београд.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2491
Број прегледа чланка : 3023366
Имамо 65 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.12.2018.год.
Фестивал руско-српског занатства у галерији „Прогрес“
Опширније...
 
13.12.2018.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор у петак у Удружењу књижевника Србије
Опширније...

Претходни догађаји

18.12.2018.год.
Отворен Фестивал руско-српског занатства
Опширније...
 
16.12.2018.год.
У Београду промовисан новогодишњи програм „Бања Лука те зове”
Опширније...
Преузмите Билтен