Почетна Актуелности Најава догађајa 12. Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука 28. и 29. априла
27.04.2018.год.
12. Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука 28. и 29. априла

Дводневна Mеђународна бициклистичка трка Београд–Бањалука креће са београдског Трга Републике у суботу, 28. априла, у 11 сати и окупиће 180 бициклиста из 32 земље свијета.

Крајем 2017. године Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука уврштена је у највиши ранг Међународне бициклистичке уније, па ће на 12. издању први пут наступити само професионалне континенталне екипе и репрезентације, међу којима су и руски професионални тим „Газпром“  и италијански „Бардиани“.

Бициклисти ће првог дана проћи кроз Обреновац, Шабац и Бијељину прије него што стигну у Брчко. У недјељу, 29. априла, старт је у Теслићу, нулти километар у Тешњу, а караван преко Дервенте, Прњавора и Лакташа долази у Бањалуку, гдје ће као у Брчком, бити вожени кругови по ширем центру града.

Прва етапа је дуга 176 километара, друга 180 километара, а како би спектакл био потпунији, организатори су одлучили да од ове године побједнику додијеле жуту мајицу, симбол у бициклизму који означава најбољег возача у генералном пласману.

Како бициклизам осим спортског значаја има и туристички, све институције, као и градови домаћини и они кроз које пролази караван препознали су значај трке чија ће половина друге етапе бити преношена на РТРС-у. Покровитељ овогодишње трке је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а организацију су помогли  и Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Поставите питање

17.12.2018.год.
Фестивал руско-српског занатства у галерији „Прогрес“

13.12.2018.год.