Почетна Актуелности Најава догађајa Шеста Дорћолијада – спортско рекреативна манифестација трећег доба
Ел. пошта Штампа ПДФ
08.06.2018.год.
Шеста Дорћолијада – спортско рекреативна манифестација трећег доба

У суботу, 9. јуна, с почетком у 10 сати на теренима Фудбалског клуба Дорћол у Београду (Војводе Бојовића 10), у организацији Асоцијације спорта, здравља и културе Дорћолијада –Београд, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда, одржаће се једнодневно спротско рекреативно такмичење под називом Шеста Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба.

Очекује се учешће око 300 такмичара трећег доба, 50 младих такмичара и блзу 100 посјетилаца и гостију из Србије, Републике Српске и дијаспоре. Такмичење ће бити организовано у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу – пикаду, фудбалу (извођење пенала на мале голове без голмана) кошарци (слободно бацање лопте у кош), боћању и шаху. Прeдвиђeнe aктивнoсти ћe прaтити пригoдaн културни и зaбaвни прoгрaм, као што су јавни час фитнес вјежби у природи за треће доба, међугенерацијски сусрети трећег доба и дјеце предшколског узраста у маратону на 20.000 милиметара, под називом „Баке и деке уз бате и секе“, међугенерацијска сликарска колонија уз учешће три генерације, и то по пет талентованих ђака средњих школа, пет студената ликовних академија и пет сликара трећег доба.

Република Српска ће се и ове године представити у свих пет такмичарских дисциплина. Боје Републике Српске на овогодишњој Дорћолијади браниће чланови завичајних удружења из Републике Српске који живе у Београду: Ружа Благојевић, Загорка Булатовић и Бранка Николић, у пикаду, Алекса Галић, Милан Галић и Владимир Галић, у малом фудбалу, Борко Вукобрат, Драган Буцало и Срђан Галић, у кошарци, Младен Деспенић, Гојко Иветић и Миодраг Шормаз, у боћању, и Зоран Пековић, Владимир Тркуља и Марко Шегрт, у шаху.

Представништво Републике Српске у Србији четврту годину заредом подржава ову манифестацију и учешће представника Републике Српске, а подршку Дорћолијади уврстило је у редовну програмску активност.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2438
Број прегледа чланка : 2769628
Имамо 97 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.10.2018. год.
Јубиларни, десети наступ Републике Српске на Међународном београдском сајму књига
Опширније...
 
21.09.2018.год.
Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

23.09.2018.год.
Стевандић: Не дозволити да они који су затровали односе у Српској пренесу раздор у Србију
Опширније...
 
09.09.2018.год.
Министар Клокић јуче у Суботици званично затворио манифестацију Дани Републике Српске у Србији 2018.
Опширније...
Преузмите Билтен