Почетна Актуелности Најава догађајa Шеста Дорћолијада – спортско рекреативна манифестација трећег доба
Ел. пошта Штампа ПДФ
08.06.2018.год.
Шеста Дорћолијада – спортско рекреативна манифестација трећег доба

У суботу, 9. јуна, с почетком у 10 сати на теренима Фудбалског клуба Дорћол у Београду (Војводе Бојовића 10), у организацији Асоцијације спорта, здравља и културе Дорћолијада –Београд, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда, одржаће се једнодневно спротско рекреативно такмичење под називом Шеста Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба.

Очекује се учешће око 300 такмичара трећег доба, 50 младих такмичара и блзу 100 посјетилаца и гостију из Србије, Републике Српске и дијаспоре. Такмичење ће бити организовано у пет спортских дисциплина прилагођених трећем добу – пикаду, фудбалу (извођење пенала на мале голове без голмана) кошарци (слободно бацање лопте у кош), боћању и шаху. Прeдвиђeнe aктивнoсти ћe прaтити пригoдaн културни и зaбaвни прoгрaм, као што су јавни час фитнес вјежби у природи за треће доба, међугенерацијски сусрети трећег доба и дјеце предшколског узраста у маратону на 20.000 милиметара, под називом „Баке и деке уз бате и секе“, међугенерацијска сликарска колонија уз учешће три генерације, и то по пет талентованих ђака средњих школа, пет студената ликовних академија и пет сликара трећег доба.

Република Српска ће се и ове године представити у свих пет такмичарских дисциплина. Боје Републике Српске на овогодишњој Дорћолијади браниће чланови завичајних удружења из Републике Српске који живе у Београду: Ружа Благојевић, Загорка Булатовић и Бранка Николић, у пикаду, Алекса Галић, Милан Галић и Владимир Галић, у малом фудбалу, Борко Вукобрат, Драган Буцало и Срђан Галић, у кошарци, Младен Деспенић, Гојко Иветић и Миодраг Шормаз, у боћању, и Зоран Пековић, Владимир Тркуља и Марко Шегрт, у шаху.

Представништво Републике Српске у Србији четврту годину заредом подржава ову манифестацију и учешће представника Републике Српске, а подршку Дорћолијади уврстило је у редовну програмску активност.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2621
Број прегледа чланка : 3429205
Имамо 101 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.05.2019.год.
Почиње „Балкански скок пријатељства 2019“
Опширније...
 
07.05.2019.год.
Донација књига из Републике Српске и представљање изабраних дјела Душка М. Петровића у библиотеци у Лозници
Опширније...

Претходни догађаји

18.05.2019.год.
Свечано отворен „Балкански скок пријатељства 2019“
Опширније...
 
09.05.2019.год.
Дониране књиге библиотеци Вуковог завичаја у Лозници
Опширније...
Преузмите Билтен