Почетна Актуелности Најава догађајa Књижевно-позоришни петак овогодишњих Дана Републике Српске у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
06.09.2018.год.
Књижевно-позоришни петак овогодишњих Дана Републике Српске у Србији

Сутра ће у Београду у 12 сати, у свечаној сали Удружења књижевника Србије, у Француској 7, оквиру манифестације Дани Републике Српске у Србији, бити осликан књижевни портрет Мирка Вуковића из Челинца. О овом младом, али већ и вишеструко оствареном аутору, говориће Зоран Костић.  Такође у Београду, али у 18 сати у Матици исељеника и Срба у региону, у Нушићевој улици 4, Желимир Радиновић ће представити Специјалну библиотеку за слијепа и слабовида лица Републике Српске и њена издања, а потом промовисати двије нове књиге: „И мудри, и безазлени“ Жане Вукосављевић и „Збиље и тајанства“ Борке Тадић, која ће потом извести и своју монодраму „У знаку бијелог штапа“.

Књижевни портрети Горана Врачара и Жељка Пржуља из Источног Сарајева биће сутра у Тополи, у 20 сати у библиотеци „Радоје Домановић“, Краљице Марије 4.

У Крушевцу ће сутра представа рађена у копродукцији Сцене Мале ствари и Градског позоришта Требиње, а по текстовима Самира Садиковића, Биљане Србљановић, Милене де Поло... бити изведеан у Крушевачком позоришту, Видовданска 26. У режији Жељка Милошевић, играју: Петар Милићевић, Анастасиа Андрић, Сара Попадић, Јована Анђелић, Милица Салата, Кристина Пејдо, Милана Нинковић и Маја Шошо.

Још један књижевни портрет сутра: у Суботици ће се представити Миладин Берић, пјесник и сатиричар из Бање Луке, у Српскм културном центру „Свети Сава“, Трг Републике 1, у 19 сати.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2595
Број прегледа чланка : 3306989
Имамо 367 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

18.04.2019.год.
Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетиће Министарство Привреде Србије
Опширније...
 
17.04.2019.год.
Трибина „Зашто Српска неће у НАТО?“
Опширније...

Претходни догађаји

19.04.2019.год.
Потписан меморандум о интензивирању сарадње
Опширније...
 
19.04.2019.год.
Одржана трибина „Зашто Српска неће у НАТО?“
Опширније...
Преузмите Билтен