Почетна Актуелности Најава догађајa Министар Клокић сутра у Суботици званично затвара манифестацију Дани Републике Српске у Србији
Ел. пошта Штампа ПДФ
07.09.2018.год.
Министар Клокић сутра у Суботици званично затвара манифестацију Дани Републике Српске у Србији

Сутра ће у Суботици, уз богат културно-умјетнички порограм, министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске Златан Клокић званично затворити овогодишњу манифестацију Дани Републике Српске у Србији. Министар Клокић ће истовремено затворити и манифестацију Завичајни дани 2018. – Фестивал народних песама, обичаја и игара.

Програм у Суботици почеће у 18 сати на Тргу слободе када ће се присутнима обратити прво Биривоје Вукајловић, председник Савеза српских удружења Севернобачког округа у име организатора Завичајних дана 2018., а потом Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији као организатор манифестације Дани Републике Српске у Србији и Срђан Самарџић, члан Градског већа у име Града Суботице.

У културно умјетничком програму, који ће трајати до 20 сати, када ће на програму бити концерт Марка и Маринка Роквића, учествоваће: Ансамбл народних игара из Вуковара, културно-умјетничка друштва „АЛЕКСАНДРОВО“ из Суботице, „ЛИЈЕШЋЕ“ из Лијешћа, „ЂУРЂЕВАК“ Кљајићева, „Јека“ Обреновац, „Јован Дучић“ Требиње, Марко Орешковић“ из Бачког Јарка, „Вук Караџића“ из Бачке Тополе, Женска пјевачка група „Пригревица“ и мушке пјевачке групе „КРАЈИНА“ и „БАНИЈА“ из Суботице.

У Београду ће, у Удружењу књижевника Србије, Француска 7, у 12 сати, љубитељи савремене српске књижевности присуствовати посљедњем књижевном програму овогодишње манифестације Дани Републике Српске у Србији. Биће то књижевни портрет Зорана Костића. О овом значајном српском аутору говориће Мирко Вуковић.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2491
Број прегледа чланка : 3023355
Имамо 59 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

17.12.2018.год.
Фестивал руско-српског занатства у галерији „Прогрес“
Опширније...
 
13.12.2018.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор у петак у Удружењу књижевника Србије
Опширније...

Претходни догађаји

18.12.2018.год.
Отворен Фестивал руско-српског занатства
Опширније...
 
16.12.2018.год.
У Београду промовисан новогодишњи програм „Бања Лука те зове”
Опширније...
Преузмите Билтен