Почетна Актуелности Најава догађајa Промоција књиге „Генерал Младић: последња битка. Успомене, интервјуи, документи“
Ел. пошта Штампа ПДФ
15.11.2018.год.
Промоција књиге „Генерал Младић: последња битка. Успомене, интервјуи, документи“

У петак, 16. новембра, у 11 сати у београдском Медија центру (Теразије 3, велика сала, спрат I), у организацији Комитета за подршку генералу Ратку Младићу, биће одржана промоција књиге „Генерал Младић: последња битка. Успомене, интервјуи, документи“.

На промоцији ће говорити Павел Сергејевич Дорохин, посланик у Државној думи Руске Федерације, др Јелена Гускова, историчар, Љиљана Булатовић, новинар и публициста, Петар Шкрбић, генерал у пензији и Дарко Младић, син генерала Младића.

Књига, коју је припремио и објавио у Москви, Руски друштвени комитет за заштиту генерала Ратка Младића, говори о великом војсковођи, високом професионалцу, часном официру који је бранио свој народ. Ово је књига – документ. У њој су први пут представљене успомене генерала Ратка Младића које још увијек нигдје нису објављене: епизода ослобођења Кијева у јуну 1991. године, састанак са Козирјeвим и Ћуркином 1993. године, посјета Москви у априлу 1995. године, разговор са Добрицом Ћосићем 1993. године, преговори у Женеви 1993. године и преговори са Холбруком  1995. године.  И, што је најважније – генерал је у књизи испричао историју свог хапшења 2011. године. О генералу говоре његова супруга, војни другови и западни новинари. На страницама зборника представљен је и став Министарства иностраних послова  Руске Федерације, које је покушало да организује лијечење генерала у Москви.  Књига говори и о активностима Руског друштвеног комитета за заштиту генерала Младића, који је подржао генерала у његовој борби са Хашким трибуналом.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2517
Број прегледа чланка : 3107326
Имамо 59 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

22.02.2019.год.
Промоција бањских центара Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду
Опширније...
 
20.02.2019.год.
Свечано отварање 41. Међународног сајма туризма у Београду
Опширније...

Претходни догађаји

21.02.2019.год.
Отворени 41. Међународни сајам туризма и 10. Сајам вина „Беовајн”
Опширније...
 
30.01.2019.год.
Споразум о сарадњи удружења из Српске и Србије којa брину о особама са Дауновим синдромом
Опширније...
Преузмите Билтен