Почетна Актуелности Најава догађајa Свечано уручење књижевне награде Извор у петак у Удружењу књижевника Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
13.12.2018.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор у петак у Удружењу књижевника Србије

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић уручиће у петак, 14. децембра у 14 сати на свечаности у Удружењу књижевника Србије (Београд, Француска 7) награде најуспјешнијим ауторима на шестом књижевном конкурсу за најљепше пјесме и најљепше приче о завичају. Представништво Републике Српске у Србији и Фондација Радост из Београда расписују овај конкурс сваке године у жељи да се лијепом и снажном ријечју осликавају завичаји и да сваком ко учествује на овом конкурсу већ саме те пјесме и приче донесу радост, а најуспјешнијима још и књижевну награду Извор.

На овогодишњи конкурс стигло је 308 радова из Србије, Републике Српске, Црне Горе и расејања. Жири је радио у саставу: Гордана Влаховић (Београд), Милан Михајловић (Косовска Митровица) и Јелена Ћирић (Праг, Чешка), и одлучио да у најужем избору за награду Извор, од 224 пјесме буду: „Молитва“ Весне Радовић, „Туђина“ Милутина Попадића, „Завичај“ Андреја Врањеша, „На огњишту“ Желимира Новаковића, „Славска здравица“ Вукосава Илића и „Тихо о Тијању“ Љиљане Драгаш, а од 84 приче: „Ако ми опросте шуме“ Тање Ђурђевић, „Повратак“ Вање Лемински, „Танго у Морачи Доњој“ Велизара Радоњића, „Курс креативног писања“ Марије Пргомеље, „Како сам отишла у бели свет“ Велике Томић и „Испод завичајног неба“Душана Мијајловића Адског.

Који ће пјесник и који приповиједач бити добитници овогодише награде Извор жири ће саоштити на свечаности у петак, у сали Удружења књижевника Србије.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2548
Број прегледа чланка : 3179941
Имамо 83 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

18.03.2019.год.
Недеља Дауновог синдрома Београд–Бања Лука
Опширније...
 
06.03.2019.год.
Трибина „Референдум о сецесији БиХ '92. и стварање Републике Српске – 27 година касније“
Опширније...

Претходни догађаји

22.03.2019.год.
Заједнички обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом
Опширније...
 
19.03.2019.год.
Бошњак: Стварати што боље услове за лица са Дауновим синдромом
Опширније...
Преузмите Билтен