Почетна Актуелности Најава догађајa Фестивал руско-српског занатства у галерији „Прогрес“
Ел. пошта Штампа ПДФ
17.12.2018.год.
Фестивал руско-српског занатства у галерији „Прогрес“

У уторак, 18. децембра, у 11 сати у галерији „Прогрес“ (Змај Јовина 8–10, Београд) амбасадор Руске Федрације у Републици Србији господин Александар Васиљевич Чепурин, заједно са директором Туристичке организације Београда господином Миодрагом Поповићем и директором Представништва Республике Српске у Србији господином Млађеном Цицовићем, отвориће фестивал руско-српског занатства под називом „Новогодишњи вашар“.

Организатор Фестивала је Удружење народне умјетности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске Регије „НВО Дворана заната“, уз помоћ Амбасаде Руске Федерације, подршку Туристичке организације Београда и у сарадњи са Удружењем старих умјетничких заната.

Фестивал чине изложба дјела декоративне и примијењене умјетности народних стваралаштва и заната из Русије и изложба дјела декоративне и примијењене умјетности народног стваралаштва старих и умјетничких заната и домаће радиности Србије.

Ово је већ девети фестивал народних заната Русије који ће се одржати у Србији, са циљем да се српски народ ближе упозна са богатством руских умјетничких вјештина, који се ове године спаја са старим и умјетничким занатима Србије. Манифестација се претворила у традицију која се понавља из године у годину и која ојачава развој српско-руских културних веза, као и осјећај јединства заједничких словенских и православних коријена.

Фестивал ће трајати од 18. децембра 2018. до 13. јануара 2019. године.

На иницијативу и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији фестивал народних заната Русије се већ трећу годину заредом током љетних мјесеци одржава и у Републици Српској, у Требињу, Бањалуци, Приједору и Бијељини, а планира се одржавање овог фестивала и наредне године у овим градовима.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 2669
Број прегледа чланка : 3528533
Имамо 102 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

24.06.2019.год.
Република Српска на 9. Међународном сајму наоружања и војне опреме
Опширније...
 
21.06.2019.год.
Манифестацијa „Kрајишке пјесме, игре и обичаји – Бусије 2019“
Опширније...

Претходни догађаји

23.06.2019.год.
У насељу Бусије одржана јубиларна, десета манифестацијa „Kрајишке пјесме, игре и обичаји – Бусије 2019“
Опширније...
 
22.06.2019.год.
Пријем за најбоље средњошколце
Опширније...
Преузмите Билтен