Почетна Актуелности Најава догађајa Туризам Републике Српске на 41. Међународном сајму у Београду од 21 до 24. фебруара
Ел. пошта Штампа ПДФ
14.02.2019.год.
Туризам Републике Српске на 41. Међународном сајму у Београду од 21 до 24. фебруара

У сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, Туристичка организација Републике Српске ће и ове године на Међународном сајму туризма у Београду представити туристичке потенцијале Републике Српске. Наступ Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду, који се одржава од 21 до 24. фебруара, увијек је од великог је интереса за туристичку привреду Републике Српске, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Србије.

Штанд Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду

Међународни сајам туризма у Београду је увијек најава промоције предстојеће понуде у прољетним и љетним мјесецима, те ће и ове године акценат бити стављен на понуду авантуристичког туризма Српске – рафтинг, планинарење, параглајдинг, еко-етно понуду, бањске центре, националне паркове, туристичка дешавања и манифестације које ће се одржати у Српској, али и актуелна понуда зимских туристичких садржаја планинских центара у Републици Српској, а посебно ће бити најављена зимска понуда Олимпијског центра Јахорина и хотелијерских услуга на тој планини.

На 41. Међународном сајму туризма у Београду туристичке понуде и услуге организација из Републике Српске, као и привредне субјекте који се баве пружањем услуга у туризму биће представљене на 88 квадратних метара лијепо уређеног и функционално опремљеног изложбеног простора.

Туристичку понуду општина и градова у Републици Српској ове године представиће  заиста велики број локалних туристичких организација: Бањалука, Приједор, Бијељина, Вишеград, Козарска Дубица, Лакташи, Зворник, Теслић, Билећа, општина Милићи, Етно село „Станишићи“, Нови Град,Трново, Модрича, Фоча, Источно Сарајево, Херцеговачка радионица, а планирано је да се на штанду Туристичке организације Републике Српске организује и мини програм дешавања кроз презентације туристичке понуде градова, општина и дестинација, како би се и на тај начин допринијело укупној промоцији наше туристичке понуде Републике Српске.

Такође ће на пригодан начин бити промовисан и први Међународни сајам туризма „Бања Лука 2019“, који ће се одржати од 18 до 20. априла ове године и на којем ће поред класичне размјене туристичких понуда земаља у региону и из Европске уније бити организована и Међународна конференција туризма гдје ће главне теме бити:  рецептивни туризам, добре праксе из региона, дестинацијски менаџмент и брендирање.

Посебан програм у оквиру овогодишњег наступа Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду приредиће Групација бања Републике Српске у суботу 23. фебруара 2019. године у 12 часова у Великој конференцијској сали у хали 4, те тако на једном мјесту истовремено представити комплетну понуду бањских центара у Републици Српској. Као што је познато, територија Републике Српске је богата  минералним, термалним, термоминералним водама и љековитим блатом чија је издашност и љековитост позната још из доба Римљана.

У Републици Српској регистровано је преко 200 термалних, термоминералних и слабо радиоактивних извора ових љечилишних вода што је засигурно добар показатељ овог туристичко-здравственог потенцијала, а најпознатије су сљедеће бање: Здрaвствeно туристички цeнтaр Бaњa Врућицa Teслић, Teрмe Лакташи, Бaњa Кулаши, Зaвoд зa физикaлну мeдицину и рeхaбилитaциjу „Др Mирoслaв Зoтoвић“ - Бaњa Слaтинa, Бaњa Двoрoви Биjeљинa, Специјална болница Mљeчaницa Кoзaрскa Дубицa, Jaвнa устaнoвa Рeхaбилитaциoни цeнтaр Вилина Влас.

При свему томе значајно је и да је од укупно 926.939 остварених ноћења у Републици Српској у 2018. години у бањским мјестима било 337.788 што јасно казује колики је њихов значај и допринос, али и да је све то резултат сталног унапређења квалитета услуга у бањама Републике Српске.

Међународни сајам туризма у Београду је увијек и добра прилика за различите промотивне попусте и награде те тога сигурно неће недостајати и на штанду Републике Српске, који ће бити у хали 4.

Комплетан програм дешавања можете видети ОВДЈЕ

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16255006
Имамо 165 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму